VABILO NA USPOSABLJANJE o sistemih ogrevanja, prezračenja in klimatizacije s poudarkom na obnovljivih virih energije pri energijski prenovi stavb

VABILO NA USPOSABLJANJE o sistemih ogrevanja, prezračenja in klimatizacije s poudarkom na obnovljivih virih energije pri energijski prenovi stavb

28. september 2020

VABILO NA USPOSABLJANJE 

o sistemih ogrevanja, prezračenja in klimatizacije s poudarkom na obnovljivih virih energije pri energijski prenovi stavb

Gradbeni inštitut ZRMK (GI ZRMK) organizirana v okviru integralnega projekta LIFE IP CARE4CLIMATE, ki ga koordinira Ministrstva za okolje in prostor (MOP), tridnevna usposabljanja za ključne deležnike v procesu prenove stavbnega fonda s ciljem pospešiti energijsko prenovo stavb ob sočasnem upoštevanju tudi drugih pomembnih vidikov, ki jih je pri tovrstnih projektih treba upoštevati.

Tokratni niz tematskih usposabljanj je namenjen predstavnikom občin in ožjega javnega sektorja.

Na tokratnem dogodku bodo obravnavani sistemi ogrevanja, prezračenja in klimatizacije s poudarkom na obnovljivih virih energije pri energijski prenovi stavb z oznako U5-1, ki obsega 21 šolskih ur.

Dogodek se bo odvijal v dvorani Povodni mož na Gospodarskem razstavišču na Dunajski cesti 18 v Ljubljani ali v e-obliki v

sredo, 21. oktobra, od 8.00 do 15.00,
četrtek, 22. oktobra, od 8.00 do 14.45, in
petek, 23. oktobra 2020, od 8.00 do 13.00.

Na tokratnem usposabljanju (U5-1), ki obravnava tehnične sisteme in prehod na obnovljive vire energije (OVE) pri energijski prenovi stavb, se bomo posvetili interakciji stavbe, ovoja in sistemov za doseganje celovitih učinkov prenove. Posvetili se bomo bivalnemu ugodju v prostorih in vplivu kakovosti zraka na zdravje uporabnikov. Obdelali bomo prednosti in pomanjkljivosti posameznih sistemov in virov energije, priporočljive tehnologije in primere iz prakse. Udeleženci se bodo seznanili s strokovnim ozadjem vidikov, ki jih je pri prenovi tehničnih sistemov in pri prehodu na obnovljive vire energije treba preučiti.

Udeleženci bodo imeli preko spletne učilnice dostop do gradiva in dodatnih informacij o tematskih področjih usposabljanja, virtualnega druženja in vabil na vsakoletna tematska srečanja.

Po zaključku usposabljanja je predvideno preverjanje znanja preko spletne učilnice. Udeleženci, ki bodo uspešno zaključili usposabljanje, prejmejo potrdilo, ki ga lahko vključijo v svoj portfelj znanj in veščin pridobljenih v neformalnem izobraževanju.
Posebno pozornost v projektu LIFE IP CARE4CLIMATE namreč namenjamo večji prepoznavnosti usposobljenih strokovnjakov na področju energijske prenove in možnosti integracije novih znanj, veščin in kompetenc v javne in druge razpise ter programe finančnih inštrumentov za kakovostno prenovo stavb.

Program usposabljanja

Udeležba na usposabljanju je brezplačna.Kljub temu prosimo, da se zaradi lažje organizacije in izvedbe dogodka prijavite preko spletne prijavnice TUKAJ (z gumbom »Ctrl« in klikom na besedo TUKAJ se odpre spletna prijavnica, kjer obvezno izpolnite šest rubrik in s klikom na polje POŠLJI zaključite s prijavo) ali preko e-pošte usposabljanje@gi-zrmk.si najkasneje do četrtka, 15. oktobra 2020.

V primeru, da načrtovanega usposabljanja ne bo možno izvesti v dvorani ali v primeru prevelikega števila prijav, se bo dogodek odvijal tudi oz. v e-obliki.

Prijavljeni udeleženci bodo prejeli podrobnejše informacije o prijavi v spletno učilnico in poteku usposabljanja preko e-pošte.

Pooblaščeni in nadzorni inženirji IZS za udeležbo na usposabljanju pridobijo 5 kreditnih točk iz izbirnih vsebin skladno s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev.

Pooblaščeni arhitekti, krajinski arhitekti in prostorski načrtovalci ZAPS za udeležbo pridobijo 3 kreditne točke, sklop C (Tehnologija, materiali in tehnika), v skladu s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih arhitektov, krajinskih arhitektov in prostorskih načrtovalcev. 

Vljudno vabljeni.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.