Sistemi gretja, zračenja in klimatizacije s poudarkom na obnovljivih virih energije pri energetski prenovi stavb (U5-2/3)

Sistemi gretja, zračenja in  klimatizacije s poudarkom na obnovljivih virih energije  pri energetski prenovi stavb (U5-2/3)

09. marec 2022

USPOSABLJANJE
za predstavnike javnega sektorja in širšo strokovno javnost

Sistemi gretja, zračenja in klimatizacije s poudarkom na obnovljivih virih energije pri energetski prenovi stavb (U5-2 in U5-3)

Usposabljanje bo potekalo v e-obliki oz. na daljavo, obsega 21 šolskih ur in bo potekalo po naslednjem PROGRAMU.

Prvi termin: torek, 29., sreda, 30. in četrtek, 31. marca 2022.
Drugi termin: torek, 5., sreda, 6. in četrtek, 7. aprila 2022.

Gradbeni inštitut ZRMK organizira in izvaja niz tridnevnih usposabljanj, ki so namenjena pospešitvi trajnostne energetske prenove stavbnega fonda v Sloveniji. Usposabljanja potekajo v okviru integralnega projekta LIFE IP CARE4CLIMATE (www.care4climate.si), ki ga vodi Ministrstva za okolje in prostor (MOP). Nizi tematskih usposabljanj obravnavajo pomembne vidike prenove stavb in so vsebinsko prilagojeni vsakokratni ciljni publiki iz nabora ključnih deležnikov.

Tokratno usposabljanje z oznako U5-2 in U5-3 obravnava predvsem prehod na obnovljive vire energije (OVE) pri energetski prenovi stavb s poudarkom na interakciji stavbe in sistemov za doseganje celovitih učinkov prenove. Predstavili bomo smernice in zakonodajo na področju učinkovite rabe energije (URE) in obnovljivih virov energije (OVE) za stavbe v Sloveniji in njihovo umestitev v nastajajoče strateške usmeritve Evrope (Fit for 55) in sveta (COP26), pa tudi prostorsko zakonodajo in vidike prostorskega načrtovanja pri umeščanju OVE v prostor. Podrobneje bomo obravnavali implementacijo Uredbe o samooskrbi z električno energijo in komplementarne tehnologije za rabo OVE, shranjevanje energije in transformacijo v primerne oblike. Dotaknili se bomo izzivov in priložnosti, ki jih ponujajo nove tehnologije in poglobili znanje in vedenje o oskrbi z energijo v prihodnje. Usposabljanje bo vsebinsko zaokroženo s podporno shemo, izkušnjami pri investicijah v OVE, možnostmi njihovega financiranja, vidikom požarne varnosti in poročanjem po Uredbi o upravljanju z energijo v javnih stavbah.

V spletni učilnici usposabljanja bodo imeli udeleženci dostop do gradiva, dodatnih informacij, virtualnega druženja in vabil na vsakoletna tematska srečanja. Prav tako bo v spletni učilnici omogočeno ocenjevanje kakovosti usposabljanja.
V okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE posebno pozornost namenjamo večji prepoznavnosti usposobljenih strokovnjakov na področju energijske prenove in možnosti integracije novih znanj, veščin in kompetenc v javne in druge razpise ter programe finančnih inštrumentov za kakovostno prenovo stavb.

V ta namen je po zaključku usposabljanja v spletni učilnici predvideno preverjanje znanja. Udeleženci, ki bodo uspešno zaključili usposabljanje, prejmejo potrdilo, s katerim bodo obogatili svoj portfelj znanj in veščin, pridobljenih v okviru neformalnega izobraževanja.

Več informacij in prijave na spletni strani TRAJNOSTNAGRADNJA.

Udeležba na usposabljanju je brezplačna. Največje število udeležencev na posameznem usposabljanju je 30.

Na usposabljanje U5-2 (29. - 31. 3. 2022) se lahko prijavite s spletno prijavnico TUKAJ (z gumbom »Ctrl« in klikom na besedo TUKAJ se odpre spletna prijavnica) oz. na povezavi.

Na usposabljanje U5-3 (5. - 7. 4. 2022) se lahko prijavite s spletno prijavnico TUKAJ (z gumbom »Ctrl« in klikom na besedo TUKAJ se odpre spletna prijavnica) oz. na povezavi.

Prijave sprejemamo do petka, 25. marca 2022 do konca delovnega dneva.

V primeru težav kontaktirajte tehnično podporo na info@trajnostsnagradnja.si.

Prijavljeni udeleženci bodo s povratno e-pošto prejeli podrobnejše informacije o prijavi v spletno učilnico in poteku usposabljanja.

Člani IZS in ZAPS bodo prejeli kreditne točke v skladu s pravili stanovskih združenj. Vlogi za dodelitev kreditnih točk smo poslali na IZS in ZAPS. Informacijo o številu dodeljenih točk vam bomo posredovali naknadno.

 
 
 

Koledar novic

 
april 2024
P T S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.