Kazalniki Makro cilja 2: Učinkovito ravnanje z viri in krožni življenjski cikel materialov v praksi

Kazalniki Makro cilja 2: Učinkovito ravnanje z viri in krožni življenjski cikel materialov v praksi

27. maj 2022

POVABILO NA DELAVNICO

Kazalniki Makro cilja 2 -
Učinkovito ravnanje z viri in krožni življenjski cikel materialov v praksi, 

ki bo potekala preko ZOOM-a v četrtek, 2. junija 2022, med 9:30 in 13:15.

ZOOM povezava bo poslana prijavljenim (PRIJAVA) in objavljena na spletni platformi kazalnikitrajnostnegradnje.si.

Delavnica je namenjena srečanju s strokovnjaki na področju ravnanja z viri in krožnega življenjskega cikla materialov ter posvetovanju z deležniki o uporabi SLO kazalnikov trajnostne gradnje po EU okviru Level(s) v praksi, več si lahko preberete v priloženem vabilu s programom

Na strokovno delavnico, ki je za udeležence brezplačna, se lahko prijavite najkasneje dan pred dogodkom (do 1. junija 2022) s spletno prijavnico TUKAJ.

V EU stavbe v življenjskem ciklu potrošijo približno polovico vseh surovin, gradbeni odpadki pa predstavljajo tretjino vseh odpadkov. Zato je tudi v gradbeništvu vse bolj pomembno učinkovito ravnanje z viri in krožni življenjski cikel materialov. Vidik ravnanja z odpadki je osredotočen na obvladovanje masnih tokov materialov, povezanih s procesom gradnje, s ciljem zagotovitve krožne rabe materialov.

Na drugi delavnici v seriji delavnic na temo kazalnikov trajnostne gradnje se bomo osredotočili na kazalnike iz Makro cilja 2, ki omenjeno problematiko naslavljajo in jo skušali približati strokovni javnosti. Tematiko bodo predstavili raziskovalci in strokovnjaki, ki se ukvarjajo z vidiki ravnanja z odpadki v procesu gradnje in/ali vidiki rabe okolju prijaznih materialov. Predstavili bodo stanje, izzive in razvojne usmeritve na tem področju v Sloveniji in širše v evropskem prostoru.

Delavnica je namenjena tudi posvetovanju z deležniki o uporabi SLO kazalnikov trajnostne gradnje (SLO kTG) po EU okviru Level(s) v praksi. V zadnjih letih močno izpostavljen pomen krožnega gospodarstva in spodbujanje trajnostne gradnje in prenove predstavlja spodbudno okolje za prenos metrike trajnostne gradnje v konkretne projekte.

Pooblaščeni in nadzorni inženirji IZS za udeležbo na delavnici pridobijo 1 kreditno točko iz izbirnih vsebin skladno s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev.

Vloga za dodelitev kreditnih točk je bila poslana tudi na ZAPS.

Delavnica poteka v okviru integralnega projekta LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/00007) v koordinaciji Ministrstva za okolje in prostor, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, Sklada za podnebne spremembe in partnerjev v projektu – www.care4climate.si

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.