Novice

 
Razvrsti po:
 
 • SPREMLJEVALNI PROGRAM GI ZRMK NA SEJMU DOM

  09. marec 2023

  SPREMLJEVALNI PROGRAM GI ZRMK NA SEJMU DOM: Trajnostna gradnja stavb postaja v našem okolju že skoraj standard. Še pred skoraj desetletjem je bila gradnja t.i. pasivne stavbe zadnji hit, ki so si jo lahko privoščili le posamezniki. Danes je gradnja skoraj ničenergijske stavbe zakonska obveza, torej uveljavljen standard gradnje, ki ima višje zahteve kot pasivna gradnja hiše. Na obzorju pa se že zarisujejo zametki skoraj ničemisijskih stavb, to so hiše, ki jih bomo gradili v bodoče.
  Več
   
 • SLO kazalniki trajnostne gradnje - vabilo na delavnico na sejem MEGRA

  09. marec 2023

  POVABILO na delavnico o SLO kazalniki trajnostne gradnje po EU Level(s) - podpora pri odločanju o trajnostni prenovi in gradnji stavb, ki bo potekala v okviru sejma MEGRA v Gornji Radgoni v petek, 10. marca 2023 me 10. in n 12:00 v živo v dvorani 2 in v e-obliki.
  Več
   
 • NA SEJMU MEGRA PODELJENA OKOLJSKA CERTIFIKATA ZNAK KAKOVOSTI V GRADITELJSTVU

  08. marec 2023

  V okviru otvoritve 32. mednarodnega sejma MEGRA v Gornji Radgoni je tradicionalno potekala slavnostna podelitev okoljskega certifikata Znak kakovosti v graditeljstvu za razvojne dosežke zelenih tehnologij. Znak za okolje sta podelili Ministrica za infrastrukturo, mag. Alenke Bratušek, in predstavnica izvajalca sheme ZKG - GI ZRMK, izr. prof. dr. Marjana Šijanec Zavrl, nagrajencema je čestital tudi predsednik uprave Pomurskega sejma, g. Janez Erjavec.
  Več
   
 • Znak kakovosti v graditeljstvu za razogljičenje stavb

  22. februar 2023

  VABILO na delavnico z naslovom "Znak kakovosti v graditeljstvu za razogljičenje stavb, ki bo potekala v sredo, 8. marca 2023, med 10:00 in 11:40 v dvorani 2 v okviru sejma MEGRA na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni. Na dogodek vabljeni proizvajalci, dobavitelji in izvajalci blaga in storitev, javni in zasebni investitorji in finančne ustanove, projektanti in drugi deležniki, vpeti v proces gradnje in prenove.
  Več
   
 • Javni razpis št. 1 / 2023 za prijavo za primerjalno vrednotenje in podelitev znaka za okolje ZKG

  15. februar 2023

  Gradbeni inštitut ZRMK objavlja Javni razpis št. 1 / 2023 za prijavo za primerjalno vrednotenje oz. ocenjevanje in podelitev okoljskega certifikata ZNAK KAKOVOSTI V GRADITELJSTVU 2023 in zelenega certifikata Znak kakovosti v graditeljstvu - LIFE IP CARE4CLIMATE.
  Več
   
 • Gradimo trajnostno – v prihodnje le ničemisijske stavbe

  01. februar 2023

  Povabilo na strokovne dogodke na mednarodni sejem MEGRA 2023, ki jih že vrsto let GI ZRMK sooblikuje v okviru obsejemskega strokovnega programa sejma, ki bo letos potekal med 8. in 11. marcem 2023 v Gornji Radgoni na Pomurskem sejmu. Letošnja rdeča nit poteka pod sloganom »Gradimo trajnostno – v prihodnje le ničemisijske stavbe«
  Več
   
 • Energijsko učinkovito zunanje stavbno pohištvo in njegova vgradnja s poudarkom na okoljskih vidikih (U3-2)

  10. januar 2023

  Povabilo na usposabljanje z naslovom "Energijsko učinkovito zunanje stavbno pohištvo in njegova vgradnja s poudarkom na okoljskih vidikih (U3-2, ki bo potekalo v torek, 24. januarja, od 8.30 do 15.00, in četrtek, 26. januarja, od 8.30 do 15.00 v e-obliki ter v torek, 31. januarja, od 9.00 do 14.30 hibridno (v živo in e-obliki). Usposabljanje poteka v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE in je namenjeno predvsem proizvajalcem in ponudnikom stavbnega pohištva in strokovnjakom s tega področja ter javnim skladom in javnim investitorjem, ki so ključni spodbujevalci nakupa in vgradnje do okolja prijaznejših proizvodov.
  Več
   
 • Novoletno voščilo

  22. december 2022

  Srečno in uspešno 2023!
  Več
   
 • Izplačilo letne nagrade na podlagi uspešnosti poslovanja v letu 2022

  22. december 2022

  Zaposlenim na Gradbenem inštitutu ZRMK se izplača nagrada za uspešnost poslovanja v letu 2022.
  Več
   
 • Energijski kazalniki in izzivi nove generacije energetskih izkaznic - U6

  30. november 2022

  Vabljeni na usposabljanje z naslovom "Energijski kazalniki in izzivi nove generacije energetskih izkaznic", ki poteka v okviru U6 - Širša, energijska in protipotresna prenova stavb (U6-3 in U6-4). Usposabljanje je namenjeno izdelovalcem energetskih izkaznic, energetskim svetovalcem, energetskim preglednikom, energetskim menedžerjem, pospeševalcem energetskih prenov, projektantom, pa tudi investitorjem, skladom, finančnim ustanovam in ostali zainteresirani strokovni javnosti.
  Več
   
 
PrviPrejšnji12345ZadnjiVsi
 
 

Koledar novic

 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.