EIE SErENADE - Projekt za mednarodno izmenjavo izkušenj o energetskem svetovanju v EU

Energetsko svetovanje je eden izmed najučinkovitejših načinov, kako lastnikom stavb približati nova spoznanja in tehnologije za učinkovitejšo rabo energije in izkoriščanje obnovljivih virov. Od svetovalca lahko pričakujemo tudi nasvet glede možnosti financiranja projekta in pa širitev obzorja glede novih smernic učinkovite rabe energije ter zmanjšanja izpusta CO2 v stavbah, in to tako pri nas kot v EU. Energetsko svetovanje je potrebno tako na nacionalni kot na občinski ravni. K svetovanju so zavezani dobavitelji energije in zanj so zainteresirani ponudniki tehnologij ter storitev za učinkovitejšo rabo energije. Kredibilnost svetovanju na katerikoli ravni daje profesionalnost in neodvisnost storitve.

A kljub lepim dosežkom, ki jih tovrstni programi v EU izkazujejo, z omejenimi finanč- nimi sredstvi in človeškimi viri ni lahko zagotoviti temeljnih vrednot svetovanja: neodvisnosti svetovanja, strokovnosti priporočil in dostopnosti svetovanja vsakomur, ne glede na njegovo finančno stanje in lokacijo.

Mednarodni projekt EIE SErENADE Sharing Expertise in Energy Advice across Europe (Izmenjava izkušenj o energetskem svetovanju po Evropi) podpira učinkovitejše delovanje že obstoječih energetskosvetovalnih mrež in spodbuja nastanek novih, naprednih oblik energetskega svetovanja, tako da omogoča izmenjavo izkušenj pri organizaciji svetovanja in razvoju različnih podpornih orodij za energetsko svetovanje in promocijskih programov. Mendarodni projekt poteka v okviru programa inteligentna energija – Evropa. Slovensko sodelovanje pri projektu sofinancira tudi Ministrstvo za okolje in prostor.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.