Center za bivalno okolje, gradbeno fiziko in energijo

Center za bivalno okolje, gradbeno fiziko in energijo se ukvarja z raziskavami in razvojem na področju gradbene fizike, toplotnega odziva stavb, učinkovite rabe energije ter z njo povezane zaščite okolja, mikroklime (tudi v stavbah kulturne dediščine), bivalnega ugodja, okoljskega vrednotenja in trajnostne gradnje stavb. Skupina je aktivna na področju uvajanja novih in inovativnih tehnologij in pristopov za učinkovito rabo in obnovljive vire energije v stavbah.

Pomemben del dejavnosti centra obsega sodelovanje z ministrstvi in vladnimi organi pri oblikovanju strokovnih podlag za nacionalne tehnične predpise s področja graditve objektov in učinkovite rabe energije v stavbah.

Center uspešno sodeluje pri številnih mednarodnih projektih v okviru različnih programov: Inteligentna energija – Evropa, 5. in 6. okvirni program, COST, EUREKA.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.