Gradbeni center

GRADBENI CENTER je informacijsko, svetovalno in izobraževalno stičišče s področja graditeljstva za strokovno in laično javnost. Njegovo poslanstvo je neprofitnost, nepristranost in strokovnost, saj deluje v interesu vseh deležnikov v procesu graditve

Program dejavnosti zajema organizacijo in izvedbo razstav in drugih strokovnih dogodkov, neodvisna in strokovna svetovanaj, promocijo dobrih praks, ozaveščanje o okoljski problematiki, izobraževanje in usposabljanje ter publicistiko.

Storitve dopolnjuje nacionalna certifikacijska shema Znak kakovosti v graditeljstvu, ki ga ob podpori pristojnih ministrstev in ostalih deležnikov izvajamo v sodelovanju s strokovnjaki GI ZRMK, zunanjimi strokovnjaki in gospodarstvom. V okviru certifikacijske sheme vzpostavljamo sistem vrednotenja / ocenjevanja kakovosti izdelkov, storitev, naprav  in tehnologij. Poglavitni namen je spodbuditi dvig kakovosti in konkurenčnosti proizvodov in storitev slovenskega graditeljstva, hkrati pa kupcem posredovati informacije o kakovostnih izdelkih in storitvah, ki so dostopni na slovenskem trgu.

V Gradbenem centru delujejo tudi svetovalne pisarne, kjer strokovno in neodvisno svetujemo o trajnostni gradnji, vzdrževanju, prenovi, učinkoviti rabi energije, obnovljivih virih energije, trajnostnem ogrevanju in mobilnosti, skoraj nič-energijski gradnji in prenovi.

V Gradbenem centru sodelujemo z ostalimi centri v okviru Gradbenega inštituta ZRMK in tudi z različnimi strokovnjaki iz zunanjih inštitucij / ustanov ter gospodarstvom.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.