Slovenski projekti

 

 • Znak kakovosti v graditeljstvu

  Znak kakovosti v graditeljstvu

  Znak ZKG kot blagovno storitvena znamka označuje dobre in najboljše izdelke in storitve graditeljstva v Sloveniji. Naročnikom in potrošnikom pomaga pri odločitvi za investicijo ali naročilo. Prijaviteljem v postopku ocenjevanja pa omogoči primerjavo s konkurenco. S projektom ZKG želimo spodbuditi in usmerjati proizvajalce in izvajalce na trnovi poti h kakovosti, zadovoljstvu investitorjev in uporabnikov ter s tem tudi k poslovni uspešnosti.
  » več
   
 • PEP

  PEP

  PEP je nabor svetovalno – projektantskih storitev, namenjen investitorjem, ki si želijo kakovostno in cenovno ugodno izvesti energetsko sanacijo obstoječe stavbe.
  » več
   
 • Energetska izkaznica

  Energetska izkaznica

  Gradbeni inštitut ZRMK podpira uveljavitev energetske izkaznice. Na javnem razpisu smo pridobili pooblastilo za usposabljanje neodvisnih strokovnjakov za izdajanje izkaznic. Želimo si, da energetska izkaznica zaživi, saj verjamemo da kupcem nepremičnin prinaša veliko koristi. V podjetju smo zaposleni strokovnjaki s področja energetske učinkovitosti in sodelujemo z investitorji pri projektiranju večjih stavb. Energetske izkaznice izdelujemo za stavbe, ki smo jih v preteklosti tudi načrtovali. Energetske izkaznice za fizične osebe izdelujemo samo izjemoma kot del večjega, celovitega angažmaja.
  » več
   
 • Skoraj ničenergijske hiše

  Skoraj ničenergijske hiše

  Evropska direktiva o energetski učinkovitosti stavb (EPBD) je od držav članic zahtevala, da na nacionalni ali regionalni ravni opredelijo minimalne standarde energetske učinkovitosti stavb pri novogradnjah in večjih prenovah stavb. Od 31. decembra 2018 dalje bo treba zagotoviti, da bodo vse nove javne stavbe (v lasti ali v najemu) skoraj ničenergijske. Vse druge nove stavbe pa bodo morale biti skladne z novimi zahtevami dve leti kasneje. Učinkovito izvajanje direktive EPBD je velik izziv za mnoge države.
  » več
   
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.