Znak kakovosti v graditeljstvu

Znak kakovosti v graditeljstvu

Med gradnjo se vgradijo številni izdelki in izvedejo storitve, ki morajo dolga leta neopazno opravljati svojo nalogo ter zagotavljati varnost, stabilnost in trajno uporabo objektov ob upoštevanju vidikov trajnostne gradnje. V okviru certifikacijske sheme Znak kakovosti v graditeljstvu ali na kratko znak ZKG vzpostavljamo sistem primerjalnega vrednotenja oz. ocenjevanja blaga in storitev v sektorju graditeljstva. Znak ZKG kot blagovno storitvena znamka namreč označuje zelo dobre in najboljše proizvode in storitve na področju graditeljstva v Sloveniji. Naročnikom in potrošnikom pomaga pri odločitvi za investicijo ali naročilo. Prijaviteljem v postopku ocenjevanja pa omogoči primerjavo s konkurenco. Z oblikovanjem meril z elementi kakovosti za posamezno kategorijo ZKG (kot npr. zunanje stavbno pohištvo (okna in vrata) in njihova vgradnja, strešna kritina, betonski tlakovci in robniki, prenova stavb kulturne dediščine, vgradnja fotonapetostnih naprav, ...) želimo spodbuditi in usmerjati proizvajalce in izvajalce na trnovi poti h kakovosti, zadovoljstvu investitorjev in uporabnikov ter s tem tudi k poslovni uspešnosti ter dvigu kakovosti grajenega in naravnega okolja.

 

 • Zgodovina projekta ZKG

  Pred več kot desetimi leti se je Gradbeni inštitut ZRMK odločil, da bo kot vodilna ustanova na svojem področju razvil sistem priprave meril in postopek za ocenjevanje izdelkov in storitev s področja graditeljstva.
  » več
   
 • Predstavitev projekta ZKG

  Znak kakovosti v graditeljstvu je neobvezni certifikacijski znak in blagovno storitvena znamka. Označuje izdelke in storitve, ki izpolnjujejo visoke, strokovno pripravljene in mednarodno primerljive zahteve glede kakovosti.
  » več
   
 • ZKG - Javni razpis in prijava

  Za ocenjevanje lahko prijavitelji prijavijo proizvode, storitve, naprave in tehnologije, ki jih tržijo in izvajajo v Sloveniji. Prijavitelj je proizvajalec, izvajalec ali pooblaščeni zastopnik, ki izpolnjuje vse zakonske pogoje za prodajo proizvodov oziroma opravljanje storitev v Sloveniji.
  » več
   
 • Merila kakovosti in ocenjevanje

  Sistem točkovanja je pripravljen na podlagi sheme ZKG. Kakovost prijavljenega proizvoda in storitev se točkuje glede na 6 sklopov, ki so razvidni iz spodnje tabele. Razporeditev točk se pripravi za vsak predmet ocenjevanja posebej.
  » več
   
 • Najpogostejša vprašanja

  Tu najdete pogosta vprašanjo o Znaku kakovosti v graditeljstvu. Če svojega vprašanja ne najdete, nam pišite na zkg@gi-zrmk.si ali nas pokličite na 01/ 280 81 81, kjer smo vam na voljo za dodatne informacije.
  » več
   
 • Dobitniki priznanj ZKG

  Dobitniki priznanja ZKG so izdelki, storitve, naprave in tehnologije, ki so v postopku ocenjevanja pridobili max. število dobljenih točk v posameznih kategoriji. Priznanje ZKG je namenjeno le najboljšim na svojem področju in tistim, ki za najboljšimi zaostajajo le za 10 odstotkov.
  » več
   
 • Dogodki

  Gradbeni inštitut ZRMK je pred več kot desetimi leti razvil sistem priprave meril in postopek ocenjevanja izdelkov in storitev. S tem so bili položeni temelji znaka kakovosti v graditeljstvu kot nadstandardne blagovne znamke.
  » več
   
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.