Center za materiale in konstrukcije

V Centru za materiale in konstrukcije se ukvarjamo s preiskavami, analizami, razvojem in načrtovanjem vseh vrst gradbenih konstrukcij stavb in inženirskih objektov, s preiskovanjem lastnosti gradbenih materialov ter razvojem novih materialov in tehnik gradnje. Dejavnost centra obsega tudi konstruiranje zahtevnih gradbenih detajlov glede hidroizolacij in toplotne zaščite objektov.

Specializirani smo predvsem za zahtevnejše objekte in naloge ter za sanacijo in rekonstrukcijo objektov. Veliko izkušenj imamo z obnovo spomeniško varovanih objektov ter s projektiranjem in izvedbo protipotresne zaščite starejših stavb.

V sklopu teh dejavnosti izvajamo raziskovalne in razvojne projekte na področju gradbenih materialov in konstrukcij, preiskave stanja konstrukcij in materialov. Ugotavljamo napake in poškodbe ter svetujemo načine in postopke za njihovo odpravo, izdelujemo strokovna in izvedeniška mnenja, izvajamo zahtevne statične in seizmične analize objektov, izdelujemo projektno dokumentacijo gradbenih konstrukcij. V sodelovanju z drugimi centri ZRMK-ja pripravljamo celovite programe za prenovo objektov.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.