Center za prometnice in infrastrukturo

Center za prometnice se ukvarja z razvojem in raziskavami, preiskavami in meritvami, študijami, analizami in ekspertizami, projektiranjem, tehničnim in tehnološkim svetovanjem ter gradbenim nadzorom in kontrolo kakovosti pri gradnji, vzdrževanju in obnovi prometne in komunalne infrastrukture.

Samostojno izdelujemo ali sodelujemo pri izdelavi strokovnih podlog za pripravo strateških načrtov razvoja prometne infrastrukture, izdelujemo razvojno raziskovalne naloge in strokovne elaborate s ciljem povečanja ekonomičnosti in kakovosti gradnje, podaljšanja življenjske dobe, povečanja varnosti in uporabnosti izgrajene prometne infrastrukture ter zmanjšanja negativnih vplivov na okolje in rabo energije.

Aktivno sodelujemo pri izgradnji slovenskega avtocestnega križa, saj za družbo DARS d.d. izvajamo zunanjo kontrolo kakovosti zemeljskih del, voziščnih konstrukcij, asfalterskih del, cementnih betonov in hidroizolacij. Na področju državnih in občinskih cest poleg zunanje kontrole kakovosti izvedenih del, izvajamo tudi gradbeni nadzor za investitorja oz. notranjo kontrolo kakovosti ter ekspertno svetovanje izvajalcu.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.