Publikacije

 
 • Materiali in tehnologije

  Izvajamo raziskovalne in razvojne projekte na področju gradbenih materialov in konstrukcij, preiskave stanja konstrukcij in materialov. Ugotavljamo napake in poškodbe ter svetujemo načine in postopke za njihovo odpravo, izdelujemo strokovna in izvedeniška mnenja, izvajamo zahtevne statične in seizmične analize objektov, izdelujemo projektno dokumentacijo gradbenih konstrukcij.
  Več »
   
   
 • Bivalno okolje, gradbena fizika in energija v zgradbah

  Raziskave in razvoj na področju gradbene fizike, toplotnega odziva stavb, učinkovite rabe energije ter z njo povezane zaščite okolja itd.
  Več »
   
   
 • Gradbene konstrukcije in sanacije

  Naše delovanje je usmerjeno v promocijo uporabe obnovljivih in ekoloških materialov ter virov energije (promocija in širjenje sodobnih tehnologij, načinov gradnje in gradbenih elementov pri novogradnjah in sanacijah) preko vzpostavljene svetovalne mreže.
  Več »
   
   
 • Geotehnika in geologija

  Sodelujemo pri velikih in zahtevnih objektih kot je izgradnja infrastrukturnih objektov: železnice, ceste, hidrotehnični objekti, pri novih stanovanjskih in industrijskih pozidavah ter tudi pri posameznih poslovnih, stanovanjskih ali inženirskih objektih.
  Več »
   
   
 • Gradnja in obnova zgradb

  Specializirani smo predvsem za zahtevnejše objekte in naloge ter za sanacijo in rekonstrukcijo objektov. Veliko izkušenj imamo z obnovo spomeniško varovanih objektov ter s projektiranjem in izvedbo protipotresne zaščite starejših stavb.
  Več »
   
   
 • Prometnice

  Samostojno izdelujemo ali sodelujemo pri izdelavi strokovnih podlog za pripravo strateških načrtov razvoja prometne infrastrukture, izdelujemo razvojno raziskovalne naloge in strokovne elaborate s ciljem povečanja ekonomičnosti in kakovosti gradnje, podaljšanja življenjske dobe.
  Več »
   
   
 • Trajnostna gradnja in zeleno (javno) naročanje

  Naše poslanstvo je razvijati slovensko graditeljstvo, ki bo temeljilo na znanju in inovacijah, sodobnih tehnologijah in načelih sonaravnega, trajnostnega razvoja. Na podlagi sodelovanja v domačih in tujih projektih se povezujemo s številnimi partnerji in inštitucijami v Sloveniji in Evropi.
  Več »
   
   
 • Gradbeni center Slovenije

  Storitve GC dopolnjuje projekt Znak kakovosti v graditeljstvu, ki ga kot projekt nacionalnega pomena ob podpori različnih ministrstev izvajamo v sodelovanju s strokovnjaki Gradbenega inštituta ZRMK d.o.o., zunanjimi strokovnjaki in ustanovami.
  Več »
   
   
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.