NA GOSPODARSKEM RAZSTAVIŠČU ŽE SEDMA EKO KONFERENCA

NA GOSPODARSKEM RAZSTAVIŠČU ŽE SEDMA EKO KONFERENCA

22. april 2016

Tradicionalno so bila dopoldan najprej podeljena priznanja Planetu Zemlja prijazna šola in vrtec ter priznanja za Zeleno pero in Zemljo so nam posodili otroci.

Popoldanski program je vsako leto namenjen stroki. Mag. Tanja Cegnar je tudi letos predsedovala nosilni temi Okolje kot ga vidimo. V prvem panelu z naslovom Opazujemo in merimo so o pomenu opazovanja in meritev okolja spregovorili predstavniki Agencije RS za okolje, Mreže opazovalnic ljubiteljskih meteoroloških opazovalcev ter Astronomskega društva Vega. V drugem panelu je bilo govora o Gospodarskem pogledu na okolje, govorcem pa so se pridružili še strokovnjaki s področja krožnega gospodarstva, predstavljene so bile tudi možnosti pridobivanja sredstev za okoljske projekte na mednarodnih razpisih.

Na dogodku vsako leto aktivno sodeluje tudi Gradbeni inštitut ZRMK, letos z akcijo energetsko učinkovite soseske junior ter predstavitvijo demonstracijskega primera trajnostne gradnje – Eko srebrna hiša - in modela krožnega gospodarstva.

 
 
 

Koledar novic

 
april 2024
P T S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.