EE-HIGHRISE, EKO SREBRNA HIŠA

EE-HIGHRISE, EKO SREBRNA HIŠA

22. april 2016

Konec aprila se zaključuje triletni demonstracijski projekt EE-HIGHRISE. Koordinator projekta in tudi investitor je podjetje Akropola, ki je poskrbel za uvodni nagovor in predstavitev Eko srebrne hiše od ideje do izvedbe. Predstavnici MOL sta predstavili vizijo zelene Ljubljane ter izpostavili pomen laskavega naslova »Zelena prestolnica Evrope«, ki letos pripada Ljubljani. Predstavnica GI ZRMK je izpostavila pomen integralnega načrtovanja, usposabljanja vseh deležnikov pri gradnji, pomenu kontrole kakovosti, še zlasti zagotavljanju zrakotesnosti ovoja stavbe, ter izdelavi energetske izkaznice. Zakaj je avtomatizacija stavb ključni dejavnik pri energetsko učinkoviti stavbi, ki nudi tudi visoko bivalno ugodje, je bil poudarek predstavitve predstavnika Robotine. Predstavnik podjetja Remty-R, ki je poskrbel za strojne inštalacije na Eko srebrni hiši, je predstavil smernice procesa gradnje stavbe. Nadvse so bili zanimivi izsledki raziskave, ki so jo pripravili na UL FDV,  v zvezi z bivanjem v trajnostni stavbi. Virtualizacijo načrtovanja, gradnje, prodaje in uporabe trajnostne stavbe je na kratko predstavil predstavnik SGG .

V nadaljevanju je bilo zainteresiranim omogočen ogled Eko srebrne hiše in sodobnih tehnologij in naprav: prezračevanje, pametno krmiljenje, avtomatska senčila, polnilnice za električne avtomobile in električne avtomobile ter zbiralnike za deževnico in sončno elektrarno. Zainteresirani so pridobili tudi koristne nasvete in informacije s snovalci prve večstanovanjske stavbe v skoraj nič-energijskem standardu pri nas. 

 
 
 

Koledar novic

 
april 2024
P T S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.