SEJEM DOM plus 2016

SEJEM DOM plus 2016

02. november 2016

Načrtujete gradnjo ali prenovo hiše ali stanovanja, morda celo stanujete v spomeniško zaščiteni hiši. Razmišljate o gradnji pasivne ali skoraj nič-energijske hiše. Se ne morete odločiti ali graditi montažno ali klasično zidano hišo. Vas skrbi, kako pridobiti dovoljenja za gradnjo ali prenovo. Ne veste kako bi prenovili hišo ali stanovanje in kakšno hišo bi si zgradili.

Vas skrbi račun za ogrevanje, saj so bile konec septembra sprejete spremembe in dopolnitve Pravilnika o načinu delitve in obračunu stroškov za toploto v stanovanjskih in drugih stavbah z več posameznimi deli. Ne morete se odločiti ali je smiselna menjava oken pred zimo, kakšna okna izbrati in kateremu mojstru zaupati njihovo vgradnjo, ki naj bi bila skladna s »smernico RAL«. ne veste katero toplotno izolacijo izbrati. Se ne morete odločiti glede izbire vira za ogrevanje - peč na trda goriva, toplotna črpalka ali priklop na daljinsko ogrevanje.  

Ste že več let v hiši ali stanovanju in lahko končno razmišljate tudi o urejanju zunanjih površin - balkon, terasa, vrtna gredica, okrasni vrt ali celo manjši park ob hiši.  

O vseh pomislekih, dvomih in vprašanjih so vam na voljo neodvisne, brezplačne in strokovne informacije strokovnjakov GI ZRMK z zunanjimi sodelavci.

Na sejem vabljeni javni in zasebni investitorji, upravniki, predstavniki lokalnih skupnosti, državnih organov, zavarovalnic, bank, investicijskih skladov, stanovskih združenj, strokovnjaki in ostali zainteresirani, ki načrtujejo, nameravajo graditi ali prenoviti hišo oz. večstanovanjsko stavbo ter iščejo rešitve za zunanjo ureditev.

Neodvisna strokovna predavanja, samodejne predstavitve in nasveti

Vsak dan od 11. do 14. ure ter od 15. do 18. ure bodo potekala neodvisna strokovna predavanja in samodejne predstavitve v zvezi s trajnostno gradnjo, trajnostnim ogrevanjem, bivalnim okoljem in sistemi gradnje. Zainteresirani se bodo seznanili o najnovejših trendih in smernicah pri gradnji in prenovi stavb. Zanimiva bodo predavanja o gradnji in prenovi v skoraj nič-energijskem standardu, zakaj je smiselno optimizirati hišo že v fazi projektiranja, o gradnji trajnostne hiše, trajnostnem ogrevanju, celoviti prenovi stavb kulturne dediščine, prenovi in delitvi stroškov za ogrevanje v večstanovanjskih hišah, vzrokih za nastanek plesni in kako jo odpravimo, kdaj je smiselna uporaba termografije in preskus zrakotesnosti, ali je smiselna sanacija starejše hiše in kakšni so pristopi pri sanaciji, kakšna naj bo toplotna zaščita stavbnega ovoja in kakšno stavbno pohištvo izbrati in kako ga vgraditi.

Vzporedno bodo potekali tudi neodvisni in brezplačni strokovni nasveti. Koristni nasveti strokovnjakov bodo v pomoč pri odločitvah pri gradnji in prenovi stavb ter postopkih za pridobitev dovoljenje za gradnjo. Vsak dan bodo na voljo nasveti izkušenih arhitektov, krajinskih arhitektov, gradbenih fizikov, strokovnjakov s področja ogrevanja in hlajenja in s področja gradnje v pasivnem ali skoraj nič-energijskem standardu.

Razstava primerov dobrih praks

Na ogled bodo primeri sodobne vgradnje oken oz. vgradnje skladne z »RAL smernico«, različne toplotne izolacije (morska trava, konjska žima, papirni in tekstilni kosmiči, sisal, ... ) in primer zunanje ureditve.

Trajnostno ogrevanje stavb postaja pomemben element pri načrtovanju in prenovi hiše. Prikazan bo primer ogrevanja s toplotno črpalko.

Predstavljena bosta tudi mednarodna projekta iz programa H2020, projekt MODER in programa IEE, projekt RePublic

PODROBNI PROGRAM

SREDA,

9. november 2016

ČETRTEK,

10. november 2016

PETEK,

11. november 2016

SOBOTA,

12. november 2016

NEDELJA,

13. november 2016 
 
 

Koledar novic

 
maj 2022
P T S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.