EKOutrinki - PRENOVA STAVB KULTURNE DEDIŠČINE

EKOutrinki - PRENOVA STAVB KULTURNE DEDIŠČINE

12. januar 2018

»Stavbe so precej podobne nam ljudem, vsaka ima svoje muhe, vsaki ustreza nekaj drugega …« so bile uvodne besede mag. Miha Tomšiča, strokovnjaka, ki se že vrsto let ukvarja s to problematiko. In če je pri nas okoli 30 tisoč stavb registriranih kot kulturna dediščina, imamo ravno toliko različnih pristopov, rešitev in izvedb.

Zaradi tega se nam poraja vrsta vprašanj: kako pristopiti k energetski prenovi stavb s statusom kulturnega spomenika in ali je sploh možno tako stavbo energetsko prenoviti, kolikšen bo vložek v prenovo, je smiselna vključitev strokovnjakov iz Zavoda za varstvo kulturne dediščine (ZVKD), zakaj so nujni tudi utrditveni (statični) in protipotresni ukrepi, kako se znebimo vlage v zidovih, kako je z ogrevanjem in njeno regulacijo … ter seveda najosnovnejše vprašanje, ki se glasi »Kaj je stavbna dediščina«?

V tokratni TV oddaji so strokovnjaki iz ZVKD, GI ZRMK in tudi predstavnik ene izmed prenovljenih hiš spregovorili o poteh, ciljih, usmeritvah in praktičnih nasvetih. Vsi so si enotni, da je treba pristopiti k celovitosti prenove in da k taki odločitvi pripomorejo tudi nepovratna sredstva Eko sklada.  

Ogled oddaje je dostopen na tej POVEZAVI.

 

Galerija

 
 
 

Koledar novic

 
april 2024
P T S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.