PODELJEN OKOLJSKI PRIZNANJI ZNAK KAKOVOSTI V GRADITELJSTVU

PODELJEN OKOLJSKI PRIZNANJI ZNAK KAKOVOSTI V GRADITELJSTVU

14. marec 2018

Dobitnika letošnjega okoljskega priznanja Znak kakovosti v graditeljstvu, podjetje AJM in MIK, sta priznanje prejela iz rok direktorja Gospodarskega razstavišča. mag. Iztoka Bricelj, in direktorja GI ZRMK, Marijana Prešerna.

Podjetje AJM iz Penice pri Mariboru je pridobilo priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu za sodobno vgradnjo zunanjega stavbnega pohištva lastne proizvodnje, znano tudi kot vgradnja, skladna s smernico RAL. Vgrajujejo okna iz lesa, PVC, aluminija in kombinacije naštetih materialov – les ali PVC z oblogo iz aluminija - ter senčila in police.

Poleg sodobnega načina vgradnje ponujajo tudi posebne izvedbe glede na značilnosti projekta in tip nosilne konstrukcije. Vsi uporabljeni materiali in sistemske rešitve imajo ustrezne certifikate, priprava delovnega procesa pa poteka v skladu s standardom SIST EN ISO 9001. Pri vgradnji pa uporabljajo kakovostne materiale, sistemske rešitve in orodja ter upoštevajo sodobna pravila stroke.

Vzpostavljena je stalna kontrola kakovosti, kupcem ponujajo servis in vzdrževanjem stavbnega pohištva tudi po preteku garancijske dobe.  

Pohvalno je tudi, da so kot prvi v Sloveniji pričeli z rednim dodatnim usposabljanjem monterjev in pripravili pisna navodila o poteku in načinih sodobne vgradnje za monterje.

Podjetje MIK iz Vojnika pri Celju je pridobilo priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu za razvojno tehnološki dosežek in sicer za lokalno prezračevalno napravo „MIKrovent 30 / 60 / 120“.

Razvojni dosežek predstavlja prezračevalna naprava MIKrovent (pridobljeni tudi patenti), ki je v celoti plod domačega znanja. In je novost v svetovnem merilu, saj se ponaša z inovativnimi rešitvami topltnega križnega izmenjevalnika. Veliko pozornost namenjajo zniževanju hrupa, vgradnji različnih filtrov in protiradonski zaščiti ter oblikovalsko-funkcionalnim izboljšavam.

Naprava je namenjena zagotavljanju zadostne količine svežega zraka v bivalnih in delovnih prostorih, saj s prezračevanjem dosežemo  izkoristek od 80 do 95 %, odvisno od pretočne količine zraka. Napravo se lahko vgradi v razširjene okenske profile, roletne omarice ali samostojno na steno.

Pohvalna je tudi investicija v poskusno komoro (laboratorij), kjer lahko simulirajo različne klimatske pogoje in s tem sproti odpravljajo pomanjklivosti in nadgrajujejo rešitve že v fazi razvoja.

Kupcem ponujajo celovito storitev, od svetovanja, vgradnje do servisiranja, vzdrževanja in odstranitve naprave, saj so okoljsko naravnano podjetje.

 

Galerija

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.