ZAKAJ SO SKORAJ NIČ-ENERGIJSKE STAVBE PRAVA ODLOČITEV

ZAKAJ SO SKORAJ NIČ-ENERGIJSKE STAVBE PRAVA ODLOČITEV

01. julij 2019

"Zakaj so skoraj nič-energijske stavbe prava odločitev"

V knjižici z naslovom "Zakaj so skoraj nič-energijske stavbe prava odločitev" so predstavljene izkušnje, pričakovanja in prednostih bivanja v skoraj nič-energijskih hišah, ki jih bomo morali obvezno graditi po 31. decembru 2020.

Skoraj Nič-Energijska Stavba (sNES) pomeni visoko energijsko učinkovito stavbo, ki za svoje delovanje potrebuje zelo majhno količino energije, slednja pa je v veliki meri proizvedena iz obnovljivih virov na kraju samem ali v bližini.

Pričujoča knjižica oriše zakonske obveze gradnje sNES, pojasni kaj je sNES, povzema rezultate raziskave o izkušnjah končnih uporabnikov s sNES in o pričakovanjih potencialnih bodočih uporabnikov glede bivanja v sNES.

Raziskava je bila opravljena v letu 2018 in je zajela sedanje in morebitne bodoče stanovalce v sNES v štirih državah (Nemčija, Italija, Danska, Slovenija), vključenih v projekt CONZEBs iz programa Obzorje 2020.

Pojasnjena so tudi ozadja stereotipnih prepričanj uporabnikov in miti o sNES, prikazani pa so tudi primeri zgodnje gradnje sNES večstanovanjskih stavb v omenjenih državah.

Knjižica je vodnik uporabnikom večstanovanjskih stavb, ki že živijo v sNES, in tistim, ki se bodo v visoko energijsko učinkovite stavbe morda preselili v prihodnosti.

Uporabljali pa jo lahko tudi stanovanjski skladi pri predstavitvi prednosti bivanja v sNES končnim uporabnikom svojih stanovanj.

Knjižica je dostopna na tej POVEZAVI

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.