NOVOSTI PRI GRADNJI IN PRENOVI STAVB - SEJEM DOM

NOVOSTI PRI GRADNJI IN PRENOVI STAVB - SEJEM DOM

19. februar 2020

NOVOSTI PRI GRADNJI IN PRENOVI STAVB  na SEJMU DOM

od srede, 4. marca, do nedelje, 8. marca 2020, med od 10. in 18. uro oz. v nedeljo do 17. ure

Gradbeni inštitut ZRMK je tudi letos pripravil bogat strokovni program, namenjen zasebnim in javnim investitorjem, upravnikom, predstavnikom lokalnih skupnosti, državnih organov, zavarovalnic, bank, javnim in investicijskih skladom, stanovskim združenjem, proizvajalcem, izvajalcem, strokovnjakom in ostalim zainteresiranim občanom, ki načrtujejo gradnjo ali prenovo hiše ali stanovanja ali večstanovanjske stavbe ter iščejo rešitve, želijo pridobiti nova znanja, izmenjati svoja mnenja ali se seznaniti z novostmi in primeri dobrie prakse.

BREZPLAČNA IN NEODVISNA SVETOVANJA V PREDVERJU DVORANE KUPOLA - DESNO

Na svetovanja vabljeni vsi, ki načrtujete gradnjo ali prenovo hiše oziroma stanovanja, tudi lastniki in uporabniki spomeniško zaščitenih stavb. Vabljeni ste tudi tisti, ki načrtujete zamenjavo vira energenta ali sistema ogrevanja ali nameravate pristopiti h celoviti energetski prenovi hiše ali večstanovanjske stavbe. 

Razmišljate že o gradnji ali prenovi v skoraj nič-energijskem standardu, saj bo obvezna gradnja tovrstnih stavb po 31. decembru letošnjega leta. Vas skrbi, kako pridobiti upravna dovoljenja za gradnjo ali prenovo? Potrebujete nasvet arhitekta in statika, ker ne veste, kako bi prenovili hišo ali stanovanje?
Vas skrbi račun za ogrevanje, oklevate glede izbire vira za ogrevanje - peč na trda goriva, toplotna črpalka ali priklop na daljinsko ogrevanje? Dvomite o smiselnosti vgradnje prezračevalnega sistema in razmišljate o načinih hlajenja prostorov v poletni pripeki? 

Se ne morete znebiti prekomerne vlage v bivalnih prostorih ali imate celo plesen? Se ne morete odločiti, ali je smiselna menjava oken, kakšna okna izbrati in kateremu mojstru zaupati njihovo vgradnjo, ki naj bi bila skladna s »smernico RAL«?
Ste že več let v hiši ali stanovanju in je že skrajni čas, da pričnete z urejanjem zunanjih površin – dvorišče, dovozna pot, balkon, terasa? Vas morda pesti zamakanje meteornih vod, posedanje zemljin in poti ali vam celo grozi plaz?

O vseh pomislekih, dvomih in vprašanjih vam bodo na voljo neodvisni, brezplačni in strokovni nasveti in informacije strokovnjakov Gradbenega inštituta ZRMK z zunanjimi sodelavci. Na vrsto vprašanj vam bodo odgovorili arhitekti, starttiki, geomehaniki, gradbeni fiziki, strokovnjaki s področja osvetlitve, ogrevanja in prezračevanja.

BREZPLAČNA IN NEODVISNA PREDAVANJA V PREDVERJU DVORANE KUPOLA - DESNO

Vsak dan od 10. do 19. ure, razen v nedeljo od 10. do 18. ure, bodo potekala neodvisna strokovna predavanja in samodejne predstavitve v zvezi s trajnostno gradnjo, trajnostnim ogrevanjem, bivalnim okoljem in sistemi gradnje. Zainteresirani se bodo lahko seznanili o najnovejših trendih in smernicah pri gradnji in prenovi stavb. Zanimiva bodo zlasti predavanja o gradnji in prenovi v skoraj nič-energijskem standardu, zakaj je smiselno optimizirati hišo že v fazi projektiranja, o gradnji trajnostne hiše, trajnostnem ogrevanju, celoviti prenovi stavb, vzrokih za nastanek plesni in kako jo odpraviti, kdaj sta smiselna uporaba termografije in preskus zrakotesnosti, ali je smiselna sanacija starejše hiše in kako jo izpeljati, kakšna naj bo toplotna zaščita stavbnega ovoja, kakšno stavbno pohištvo izbrati in kako ga vgraditi.

MANJŠE RAZSTAVE S PRIKAZI PRIMERA DOBRE PRAKSE

V okviru nacionalnega okoljskega certifikata Znak kakovosti v graditeljstvu ali na kartko ZKG bodo v dvorani Povodni mož prikazani primeri dobre prakse. Na modelih, panojih in s pomočjo interaktivnih orodji bo predstavljena:
- sodobna vgradnja oken in vrat in
- energijsko učinkovita okna,
- rešitve s sestavami in izvedbo pohodnih in nepohodnih ravnih streh,
- sistemske rešitve za skoraj nič-energijske hiše,
- sistemi prezračevanja bivalnih prostorov,
- najsodobnejša energijsko učinkovita in do okolja prijazna, toplotna črpalkah, ki je plod domačega razvoja, za ogrevanje in pripravo tople sanitarne vode,
- mala čistilna naprava in
- nabor ukrepov in postopkov za globoko oz. celovito prenovo večstanovanjskih stavb.

STROKOVNI PROGRAM

Na strokovne dogodke vabljeni projektanti, proizvajalci gradbenih materialov in proizvodov, izvajalci, stanovska združenja, skladi, investitorji, finančne ustanove, nepremičninski posredniki, pristojna ministrstva, predstavniki lokalnih skupnosti, lastniki in stanovalci večstanovanjskih stavb, upravniki, ponudniki tehnologij, nadzorniki, inšpektorji, spodbujevalci energetskih prenov in zainteresirana javnost.

STROKOVNO SREČANJE - Inštrument zagotavljanja kakovosti - nacionalni okoljski certifikat Znak kakovosti v graditeljstvu

LIFE – IP CARE4CLIMATE
GI ZRMK
dvorana Forum, sreda, 4. marec, med 10.00 in 12.00 uro

HAPPEN INKUBATOR o celoviti prenovi večstanovansjkih stavb po prenovi

Obzorje 2020 - HAPPEN
GI ZRMK
Preddverje dvorane Kupala - desno, četrtek, 5. marec, med 16.00 in 17.30

NACIONALNI STROKOVNI POSVET  - Stavbe in zeleni dogovor: Izzivi in trendi

LIFE – IP CARE4CLIMATE
GI ZRMK, CER / KOC INOVATIS
dvorana Urška 3, petek, 6. marec, med 10.00 in 15.00 uro

 
 
 

Koledar novic

 
april 2024
P T S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.