Povabilo na sejem MOS

10. september 2014

Za obiskovalce 47. sejma MOS v Celju tudi letos Gradbeni inštitut ZRMK pripravlja v okviru dejavnosti ENSVET neodvisna, strokovna in brezplačna energetska svetovanja in predavanja.

Svetovanja za obiskovalce sejma bodo izvajali energetski svetovalci mreže ENSVET vsak dan od 10. do 18. ure. Svetovanje bo na razstavno svetovalnem prostoru Eko sklada v dvorani L.

POleg brezplačnih in neodvisnih energetskih svetovanj bodo v Celjanki in sejni sobi E2 potekala brezplačna strokovna predavanja.

Energetski svetovalci mreže ENSVET bodo obiskovalcem sejma v pomoč pri odločitvah, kako zmanjšati ali čim bolj racionalno načrtovati rabo energije za ogrevanje in pripravo sanitarne tople vode, kakšen sistem ogrevanja ali hlajenja je pametno izbrati, kakšna naj bo toplotna zaščita stavbnega ovoja in kakšno stavbno pohištvo izbrati in kako ga vgraditi ter kakšna je energijsko učinkovita razsvetljava, raba in varčevanje z električno energijo. Na predavanjih bodo tako lahko izvedeli, kako načrtovati energijsko učinkovito hišo in instalacije v njej, kakšna toplotna zaščita je potrebna, kakšne so cene posameznih energentov, kakšne so prednost sodobnih kurilnih naprav, solarnih sistemov, obtočnih in toplotnih črpalk in kako jih vzdrževati, rabo obnovljivih virov energije, sodobni načini prezračevanja in kakšna je pot do biološke čistilne naprave. Seznanili se bodo lahko tudi z izbranimi praktičnimi primeri pri obnovi hiše, pripravi lesa za kurjenje in vzdrževanju peči in dimovodov.

Na voljo bodo tudi osnovne informacije in individualna svetovanja o izvedbi ukrepov pri javnih pozivih za sofinanciranje izvajanja ukrepov učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije na stanovanjskih stavbah, ki jih razpisuje Eko sklad. Podrobne informacije o aktualnih pozivih so dostopne tudi na spletnih straneh (www.ekosklad.si

 

Preberi več

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.