NACIONALNI PRIROČNIK - MODELI LOKALNIH ZELENIH POLITIK

NACIONALNI PRIROČNIK - MODELI LOKALNIH ZELENIH POLITIK

15. februar 2021

NACIONALNI PRIROČNIK - MODELI LOKALNIH ZELENIH POLITIK

Pred vami je nacionalni priročnik, ki obravnava modele zelenih lokalnih politik v Sloveniji in je nastal v okviru projekta Local4Green iz programa Inreregg MED.

V pričujočem nacionalnem priročniku smo osvetlili perečo problematiko fiskalne avtonomije na lokalni ravni, opredelili skupne imenovalce in enotne metodološke korake za analizo dejanskega stanja in oblikovanje utemeljenih ukrepov fiskalne politike za večjo rabo obnovljivih virov energije ter s pomočjo okoljskih in ekonomskih kazalnikov ovrednotili konkretne predloge, ukrojenim robnim pogojem v posamezni pilotni občini.

Upamo, da bo priročnik koristno gradivo in spodbuda za trajnostne lokalne (fiskalne) odločitve v marsikateri slovenski občini. Povezava do nacionalnega priročnika je dostopna s klikom na spodnje zeleno obarvano besedilo.

Gradbeni inštitut, slovenski partner v prorjektu, se zahvaljuje vsem sodelujočim pilotnim občinam in pridruženim partnerjem za njihovo tvorno sodelovanje, predvsem pa zavezanost k doseganju ciljev trajnostnega razvoja na lokalni ravni s spodbujanjem obnovljivih virov energije.

Zahvaljuje se tudi zunajim sodelavcem, izr. prof. dr. Ireni Bačlija Brajnik in izr. prof. dr. Vladimirju Prebiliču s sodelavci Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani.

 Vljudno vabljeni h sodelovanju in povezovanju!

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.