CELOVITA ENERGETSKA PRENOVA STAVB (U1-3)

CELOVITA ENERGETSKA PRENOVA STAVB (U1-3)

01. april 2021

CELOVITA ENERGETSKA PRENOVA STAVB (U1-3)

Tokratno usposabljenje o celoviti energetski prenovi stavb z oznako U1-3 je namenjeno energetskim svetovalcem mreže ENSVET. 

Usposabljanje bo potekalo v sredo, 14. aprila, in četrtek, 15. aprila 2021, med 9:00 in 15:30 ter v petek, 16. aprila 2021, med 9:00 in 14:00 uro v e-obliki v obsegu 21 šolskih ur po PROGRAMU.

Udeležba na usposabljanju je brezplačna, kljub temu prosimo, da se zaradi dostopa do e-usposabljanja, organizacije in izvedbe dogodka prijavite preko spletne prijavnice najkasneje do ponedeljka, 12. aprila 2021, do 17. ure.

V primeru težav s prijavo, prosimo, da nam pišete na e-naslov: info@trajnostnagradnja.si.

Prijavljeni udeleženci bodo prejeli podrobnejše informacije o prijavi v spletno učilnico in poteku usposabljanja v e-obliki preko e-pošte info@trajnostnagradnja.si.

Gradbeni inštitut ZRMK (GI ZRMK) je v okviru integralnega projekta LIFE IP CARE4CLIMATE, ki ga vodi Ministrstvo za okolje in prostor, zadolžen v akciji C2.2 , ki naslavlja pripravo, izvedbo in spremljanje ciljnih usposabljanje na področju URE, OVE in zelenih tehnologij ter prepoznavanje pridobljenih znanj in spretnosti, več na strani www.trajnostnagradnja.si, organizacijo in izvedbo tridnevnih usposabljanj ključnih deležnikov v procesu prenove stavbnega fonda s ciljem pospešiti celovito energetsko prenovo stavb ob sočasnem upoštevanju tudi drugih pomembnih vidikov. Z boljšo usposobljenostjo deležnikov želimo pospešiti energijsko prenovo stavb, izboljšati kakovost izvedb in povečati prepoznavnost usposobljenih strokovnjakov na trgu energetske prenove. 

Posebna pozornost je v projektu LIFE IP CARE4CLIMATE namenjena večji prepoznavnosti usposobljenosti strokovnjakov in vplivu tega dejavnika na trgu. Energetski svetovalci mreže ENSVET so prepoznani v strateških dokumentih države kot ključni deležniki in spodbujevalci celovitih energetskih prenov stavb. Zato je njihova dobra usposobljenost, kompetence ter dodatna znanja in veščine temelj za zaupanje občanov oz. svetovancev.

S tokratnim usposabljanjem z oznako U1-3 naslavljamo izzive celovite energetske prenove stavb, ki je zaradi mednarodnih in tudi domačih podnebno energetskih zavez najbolj izpostavljena in tudi finančno podprta. Tema tokratnega usposabljanja je višja kakovost celovite in hkrati tudi trajnostne prenove s poudarkom na večji energetski učinkovitosti (URE) in rabi obnovljivih virov energije (OVE).

Na usposabljanju bodo obravnavane sledeče tematike: terminologija prenove, zakonodajni okvir s predvidenimi novostmi in aktualnimi finančnimi mehanizmi, načela trajnostne gradnje, učinki in vplivi celovite energetske prenove ob upoštevanju trajnostnih meril, energetska učinkovitost stavb v našem okolju, potresna odpornost in statična utrditev, požarna varnost stavb po prenovi, električna vozila in fotonapetostni sistemi z vidika požarne varnosti, vplivi celovite energetske prenove pri stavbah kulturne dediščine, tehnični sistemi (ogrevanje, hlajenje in prezračevanje), obnovljivi viri energije z zakonodajnega in tehnično-tehnološkega vidika, investicijski načrt vzdrževanja stavbe v celotni življenjski dobi, proces celovite energetske prenove stavbe v luči celovitosti predlaganih ukrepov, primer protipotresne utrditve in energetske prenove večstanovanjske stavbe ter primeri ukrepov, ki se nanašajo na energetsko revščino.

Udeleženci bodo imeli preko spletne učilnice dostop do gradiva in dodatnih informacij o tematskih področjih usposabljanja, virtualnega druženja ter vabil na vsakoletna tematska srečanja.

Po zaključku usposabljanja je predvideno prostovoljno individualno preverjanje znanja preko spletne učilnice.
Udeleženci bodo prejeli dokazilo o uspešno zaključenem usposabljanju, ki ga lahko vključijo v svoj portfelj znanj in veščin pridobljenih v neformalnem izobraževanju.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.