ZRAKOTESNOST IN MEHANSKO PREZRAČEVANJE Z REKUPERACIJO PRI PRENOVI STAVB (U2-1)

ZRAKOTESNOST IN MEHANSKO PREZRAČEVANJE Z REKUPERACIJO PRI PRENOVI STAVB (U2-1)

01. junij 2021

USPOSABLJANJE za proizvajalce zunanjega stavbnega pohištva

ZRAKOTESNOST IN MEHANSKO PREZRAČEVANJE Z REKUPERACIJO PRI PRENOVI STAVB (U2-1)

Usposabljanje bo potekalo v
sredo, 9. junija, in torek, 15. junija 2021, med 9:00 in 15:30
ter v torek, 29. junija 2021, med 9:00 in 14:00 uro v e-obliki v obsegu 21 šolskih ur po PROGRAMU.

Udeležba na usposabljanju je brezplačna. Kljub temu prosimo, da se zaradi dostopa do e-usposabljanja, spletne učilnice ter organizacije in izvedbe dogodka prijavite preko spletne prijavnice (https://trajnostnagradnja.si/usposabljanje/ - s kurzorjem se premikate po strani do rubrike »Aktualno usposabljanje«, kjer najdete usposabljanje z oznako U2-1 in zeleno obarvano polje z napisom »PRIJAVITE SE«) najkasneje do ponedeljka, 7. junija 2021, do 17. ure. V primeru težav s prijavo, prosimo, da nam pišete na e-naslov: info@trajnostnagradnja.si.

Prijave spremljamo do zapolnitve razpoložljivih mest, ostali prijavljeni bodo imeli prednost pri naslednjem usposabljanju na to tematiko.

Prijavljeni udeleženci bodo prejeli podrobnejše informacije o prijavi v spletno učilnico in poteku usposabljanja v e-obliki preko e-pošte info@trajnostnagradnja.si.

Gradbeni inštitut ZRMK (GI ZRMK) je v okviru integralnega projekta LIFE IP CARE4CLIMATE (www.care4climate.si), ki ga vodi Ministrstvo za okolje in prostor, zadolžen za organizacijo in izvedbo tridnevnih usposabljanj ključnih deležnikov v procesu prenove stavbnega fonda s ciljem pospešiti celovito energetsko prenovo stavb ob sočasnem upoštevanju tudi drugih pomembnih vidikov.

V projektu LIFE IP CARE4CLIMATE je posebna pozornost namenjena večji prepoznavnosti usposobljenosti strokovnjakov in vplivu tega dejavnika na trgu. Proizvajalci stavbnega pohištva so prepoznani kot pomembni deležniki in spodbujevalci energetskih prenov stavb. Zato je njihova dobra usposobljenost, kompetence ter dodatna znanja in veščine temelj za zaupanje njihovih kupcev in strank.

S tokratnim usposabljanjem z oznako U2-1 naslavljamo izzive zagotavljanja zrakotesnosti in mehanskega prezračevanja z rekuperacijo pri prenovi stavb, ki je ključna za učinkovito in pravilno delovanje tehničnih sistemov, doseganje kakovostnih bivalnih pogojev in za zmanjšanje rabe energije v stavbah ter doseganje ravni skoraj ničenergijskih stavb (sNES) pri prenovah. Ob načrtovanem porastu celovite energetske prenove stavbnega fonda je razumevanje tega področja ključno, če želimo na gospodaren način preiti k brezogljičnemu stavbnemu fondu.

Na usposabljanju bodo obravnavane sledeče tematike: zakonodajni okvir s predvidenimi novostmi in aktualnimi finančnimi mehanizmi, načela trajnostne gradnje, obvladovanje toplotnih izgub zaradi prezračevanja in vpliv tega področja na doseganja sNES lastnosti stavbe, na kakovost mikroklimatskih parametrov in na zdravje uporabnikov ter higiensko tehnične lastnosti stavbe, pogoji toplotnega ugodja, kakovosti notranjega zraka, tehnologije za zrakotesnost ovoja ter zagotavljanje kakovosti na tem področju, tehnologije za lokalno, decentralno in centralno prezračevanje z rekuperacijo, merila z kakovost naprav in sistemov, načela dobrega načrtovanja in izvedbe zrakotesnega ovoja in sistemov za prezračevanje s primeri.

Udeleženci bodo imeli preko spletne učilnice dostop do gradiva in dodatnih informacij o tematskih področjih usposabljanja, virtualnega druženja ter vabil na vsakoletna tematska srečanja.

Po zaključku usposabljanja je predvideno individualno preverjanje znanja preko spletne učilnice. Udeleženci bodo prejeli dokazilo o uspešno zaključenem usposabljanju, ki ga lahko vključijo v svoj portfelj znanj in veščin pridobljenih v neformalnem izobraževanju.

 
 
 

Koledar novic

 
april 2024
P T S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.