HAPPEN MedZEBinarji

HAPPEN MedZEBinarji

14. julij 2021

MedZEBinarji o energetski prenovi stanovanjskih stavb na območju Sredozemlja

V okviru mednarodnega projekta HAPPEN iz programa Obzorje 2020 se razvija celovit pristop in platforma, namenjena temeljiti prenovi stanovanjskih stavb na območju sredozemskih držav, poimenovano MedZEB (Mediterranean Zero Energy Buildings).

Osnovno vodilo projekta je zasledovanje zmanjšanja rabe energije za vsaj 60 odstotkov, kar vključuje ukrepe za povečanje energijske učinkovitosti na ovoju in tehničnih sistemih ter rabe obnovljivih virov energije na stroškovno optimalen način ob hkratnem izboljšanju bivalnih pogojev.

Velik poudarek je na vključevanju in usposobitvi ključnih ciljnih skupin prenove (lastniki, stanovalci in strokovnjaki) s podrobnim tehnološkim vpogledom v razvoj stroškovno optimiziranih paketov rešitev prenove po načelu „VSE NA ENEM MESTU" in finančnimi rešitvami za podporo tržni sprejemljivosti predlaganih ukrepov.

V okviru digitalne oz. HAPPEN platforme je predvideno tudi usposabljanje deležnikov v procesu prenove stavb ter širjenju znanj in veščin preko video platforme in e-usposabljanja.

V ta namen bo potekal niz MedZEBinarjev v šestih modulih oz. sklopih, kjer bodo predstavljeni novi in inovativni pristopi ter orodja, posebej prilagojena energetskim prenovam stavb na območju Mediterana oz. Sredozemlja.

MedZEBinarje boste lahko spremljali v roku treh mesecev od prijave na spletni strani projekta HAPPEN.

Z dodatnim usposabljanjem s pomočjo MedZEBinarjev boste pridobili nova znanja in s tem tudi večjo konkurenčnost na trgu. Poleg tega pa je to tudi priložnost, da postanete strokovnjak za MedZEB in s tem del širše EU digitalne skupnosti strokovnjakov energetske prenove stavbnega fonda na območju Sredozemlja.

Na brezplačne MedZEBinarje vabljeni arhitekti, inženirji, energetski svetovalci in ostali strokovnjaki, ki se ukvarjate z energetsko prenovo stavbnega fonda.

 

Galerija

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.