Kazalniki trajnostne gradnje

Kazalniki trajnostne gradnje

11. april 2022

VABILO NA DELAVNICO 
Kazalniki trajnostne gradnje s predstavitvijo razvoja SLO prilagoditve po EU okviru Level(s) in testiranja alfa-verzije kazalnikov trajnsotne gradnje (kTG), 

Strokovni dogodek bo potekala v v četrtek, 21. aprila 2022, v dvorani 2 na sejmišču Pomurskega sejma v Gornji Radgoni, vstop je prost, in v E-OBLIKI preko ZOOM-a.

Program dogodka.

Delavnica je namenjena arhitektom, inženirjem, investitorjem in drugim strokovnjakom s področja trajnostne gradnje

Udeležba na delavnici je brezplačna. Kljub temu prosimo, da se zaradi organizacije in izvedbe dogodka predhodno prijavite najkasneje do 20. aprila 2022 preko spletne prijave TUKAJ.
Dogodek bo potekal v živo, z možnostjo spremljanja v e-obliki preko Zoom povezave, ki bo prijavljenim udeležencem posredovana preko e-pošte.

Člani ZAPS za udeležbo pridobijo 2 kreditni točki, sklop B (Teorija in referenčna praksa), v skladu s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih arhitektov, krajinskih arhitektov in prostorskih načrtovalcev.

Slovenski kazalniki trajnostne gradnje predstavljajo nacionalno prilagoditev evropskega okvira Level(s) za vrednotenje trajnostne gradnje. Njihov razvoj poteka v okviru večletnega projekta LIFE IP CARE4CLIMATE (2019-2026), kjer pod koordinacijo Ministrstva za okolje in prostor 15 partnerjev deluje na različnih področjih pomembnih za zmanjševanje izpustov toplogrednih plinov. Merila za trajnostno gradnjo stavb v Sloveniji v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor pripravljamo na Gradbenem inštitutu ZRMK (GI ZRMK) in Zavodu za gradbeništvo Slovenije (ZAG).

Pripravljena je bila prva, alfa verzija slovenskih kazalnikov trajnostne gradnje (SLO kTG), ki je od novembra 2021 dostopna na spletni platformi (www.kazalnikitrajnostnegradnje.si) ter namenjena za testno uporabo.
Na delavnici želimo kazalnike približati strokovni javnosti, na primerih prikazati njihovo uporabo ter pritegniti k testiranju tudi nove uporabnike alfa verzije SLO kTG.

Pri razvoju meril trajnostne gradnje je pomembno sodelovanja stroke in prihodnjih uporabnikov, zato načrtujemo različne oblike sodelovanja z deležniki graditve. Izkušnje in povratne informacije bodo vgrajene v sistem vrednotenja trajnostne gradnje za slovensko okolje, ki bo v prihodnosti kot dodatno merilo podpiral trajnostno gradnjo in prenovo stavb.

Evropa je za poenotenje razpršenih pristopov pripravila evropski okvir Level(s) za vrednotenje trajnostne gradnje, ki postaja osrednji instrument podpore izvajanju evropske politike na področju krožnega gospodarstva v graditeljstvu, graditve z mislijo na celotni življenjski cikel stavbe in razogljičenja stavb.

Vljudno vabljeni.

 
 
 

Koledar novic

 
april 2024
P T S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.