Kazalnik 4.1 – Kakovost notranjega zraka

Kazalnik 4.1 –  Kakovost notranjega zraka

15. junij 2022

POVABILO NA DELAVNICO

Kazalnik 4.1 – Kakovost notranjega zraka

Delavnica bo potekala v e-obliki (ZOOM) v četrtek, 30. junija 2022, med 9:30 in 13:30.
Povezava do ZOOM-a bo poslana prijavljenim (prijava) preko e-pošte in objavljena bo med novicami dogodki na spletni platformi www.kazalnikitrajnostnegradnje.si.

Delavnica je namenjena srečanju s strokovnjaki na področju kakovosti zraka v stavbah in posvetovanju z deležniki o uporabi SLO kazalnikov trajnostne gradnje po EU okviru Level(s) v praksi.Več informacij najdete v priloženem vabilu s PROGRAMOM.

Udeležba na strokovni delavnici je brezplačna, kljub temu prosimo, da se na delavnico prijavite najkasneje dan pred dogodkom (do 29. junija 2022) preko spletne prijavnice TUKAJ.

Prijavljeni udeleženci prejmejo spletno povezavo do ZOOM-a preko e-pošte, povezava bo dostopna tudi na spletni platformi www.kazalnikitrajnostnegradnje.si v rubriki novice in dogodki.

Na delavnici bo strokovni javnosti predstavljen razvoj kazalnikov trajnostne gradnje (kTG), tokrat pobliže kazalnik 4.1, ki obravnava kakovost notranjega zraka, iz Makro cilja 4. Kazalnik naslavlja dejavnike v stavbah (in izven nje), ki vplivajo na zdravje in ugodje uporabnikov z vidika kakovosti zraka. Vidni strokovnjaki in raziskovalci s tega področja bodo predstavili stanje, izzive, razvojne usmeritve in parametre, ki vplivajo na kakovost notranjega zraka, ter prezrte dejavnike v procesu načrtovanja gradnje, kar še posebej velja za prenovo stavb, in kasnejši uporabi stavbe, ki privedejo do nezdravih bivalnih pogojev in zdravstvenih težav. Predstavljeni bodo parametri kakovosti notranjega zraka in viri onesnaževanja z metodo ocenjevanja ter primeri dobre prakse numeričnega modeliranja z analizami, izračuni in simulacijami, posebej prilagojenimi za načrtovanje kakovosti notranjega zraka.

Delavnica je namenjena tudi posvetovanju z deležniki o uporabi SLO kTG, razvitih po EU okviru Level(s) v praksi.

Vlogo za dodelitev kreditnih točk smo poslali na stanovski združenji IZS in ZAPS.
Informacijo o številu dodeljenih točk s strani zbornic vam bomo posredovali naknadno.

Delavnica poteka v okviru integralnega projekta LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/00007) v koordinaciji Ministrstva za okolje in prostor, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, Sklada za podnebne spremembe in partnerjev v projektu – www.care4climate.si.

 
 
 

Koledar novic

 
april 2024
P T S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.