SLO kazalniki trajnostne gradnje - vabilo na delavnico na sejem MEGRA

SLO kazalniki trajnostne gradnje - vabilo na delavnico na sejem MEGRA

09. marec 2023

VABILO na delavnico

SLO kazalniki trajnostne gradnje po EU Level(s) podpora pri odločanju o trajnostni prenovi in gradnji stavb

Dogodek bo potekal v petek, 10. marca 2023, med 10:00 in 12:00 v živo v dvorani 2 in v e-obliki oz. po ZOOM povezavi v okviru sejma MEGRA na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni.

Na delavnici, namenjeni širši strokovni javnosti, predvsem pa projektantom in investitorjem, bo tekla beseda o nadaljnjih aktivnostih razvoja slovenskih kazalnikov trajnostne gradnje (SLO kTG), ki predstavljajo nacionalno prilagoditev evropskega okvira Level(s) za vrednotenje trajnostne gradnje, več na spletni platformi www.kazalnikitrajnostnegradnje.si.

V letih 2023-2024 je pod okriljem projekta LIFE IP CARE4CLIMATE načrtovana pilotna uporaba beta verzije SLO kTG - v fazi idejnega in podrobnega načrtovanja stavb ter ob njihovi gradnji ali prenovi.
Kazalniki TG nam bodo v pomoč pri izbiri trajnostnih odločitev.

Evropa je za poenotenje razpršenih pristopov pripravila evropski okvir Level(s) za vrednotenje trajnostne gradnje, ki postaja osrednji instrument podpore izvajanju evropske politike na področju krožnega gospodarstva v graditeljstvu, graditve z mislijo na celotni življenjski cikel stavbe in razogljičenja stavb.

Razvoj SLO kTG po evropskem okviru Level(s) poteka v okviru večletnega projekta LIFE IP CARE4CLIMATE (2019-2026), kjer pod koordinacijo Ministrstva za okolje, podnebje in energijo (MOPE) partnerji deluje na različnih področjih pomembnih za zmanjševanje izpustov toplogrednih plinov. Merila za trajnostno gradnjo stavb v Sloveniji v sodelovanju z MOPE in Ministrstvom za naravne vire in prostor (MNVP) pripravljamo na Gradbenem inštitutu ZRMK (GI ZRMK) in Zavodu za gradbeništvo Slovenije (ZAG).

Program dogodka:

Vljudno vabljeni.

 
 
 

Koledar novic

 
julij 2024
P T S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.