Naprave za proizvodnjo električne energije iz obnovljivih virov (U5-5)

Naprave za proizvodnjo električne energije iz obnovljivih virov (U5-5)

16. februar 2024

USPOSABLJANJE STROKOVNJAKOV
Naprave za proizvodnjo električne energije iz obnovljivih virov
Sistemi gretja, zračenja in klimatizacije (U5-5)

Tokratno usposabljanje bo potekalo hibridno in sicer v:

sredo, 6. marca 2024, med 9.00 in 13.45 v živo v dvorani Urška 1 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani,
torek, 12. marca 2024, med 9:00 in 14:50, v e-obliki oz. preko ZOOM-a,
petek, 15. marca 2024, med 10:00 in 13:15 v živo na Gospodarski zbornici Slovenije s terenskim ogledom in
sredo, 20. marca 2024, med 10:00 in 15:00 uro v e-obliki oz. preko ZOOM-a.

Usposabljanje obsega 21 šolskih ur in bo potekalo po sledečem PROGRAMU.

Dogodek je za vse udeležence brezplačen, kljub temu se je treba predhodno prijaviti preko spletne prijavnice do vključno ponedeljka, 4. marca 2024, oz. do zapolnitve prostih mest.

V primeru težav kontaktirajte tehnično podporo na info@trajnostnagradnja.si

Tokratni program usposabljanja je posebej prilagojen za projektante ter predstavnike javnega sektorja (občine, ministrstva in njihovi organi v sestavi, javnim zavodom in skladom, ...) in drugim strokovnjakom (energetski svetovalci), saj naslavlja izzive in novosti, s katerimi se bomo morali soočati v prihodnje zaradi predvidene t.i. solarizacije stavb.

V integralnem projektu LIFE IP CARE4CLIMATE v koordinaciji Ministrstva za okolje podnebje in energijo (MOPE) je predviden niz usposabljanj za ključne deležnike v procesu prenove stavbnega fonda kot gradniku postopnega prehoda v brezogljično družbo. Osnovni cilj projekta je usmerjen k blaženju in prilagajanju na podnebne spremembe z namenom čim hitrejšega prehoda v brezogljično družbo, kamor sodi tudi gradnja/prenova stavb v duhu trajnosti in krožnosti.

Gradbeni inštitut ZRMK organizira, oblikuje in izvaja niz tridnevnih usposabljanj na šestih tematskih področjih, namenjenih pospešitvi celovite, trajnostne (energetske) prenove stavbnega fonda v Sloveniji. Nizi tematskih usposabljanj obravnavajo pomembne vidike prenove stavb in so vsebinsko prilagojeni vsakokratni ciljni publiki iz nabora ključnih deležnikov.

Tokratno usposabljanje z oznako U5-5 obravnava naprave za proizvodnjo električne energije iz obnovljivih virov energije (OVE). V letu 2024 so bile in še bodo uvedene številne novosti, na področju samooskrbe z električno energijo in tarifnim sistemom, ki bodo vplivale na način in obseg oskrbe stavb z energijo iz OVE.
Strokovnjaki i z različnih področij bodo predstavili in ovrednotili učinke novosti ter načine za optimizacijo oskrbe stavb z energijo iz OVE v skladu z veljavno zakonodajo in prihajajočo direktivo EPBD, iz katere izhaja nadomeščanje fosilnih goriv z razpršeno proizvodnjo energije iz OVE. Predstavljene bodo prilagojene in prihajajoče tehnologije, namenjene oskrbi stavb z (električno) energijo, za celoviti pristop pa bo poskrbela predstavitev tematike tudi z vidika požarne varnosti, nosilnosti konstrukcijskih in drugih elementov ob upoštevanju potresne odpornosti in posebnosti stavb kulturne dediščine in drugi vidiki trajnostne oskrbe stavb z energijo.
V spletni učilnici bo udeležencem na voljo učno gradivo, dodatne informacije, vabila na vsakoletna tematska srečanja in možnost virtualnega druženja.Prav tako bo v spletni učilnici omogočeno ocenjevanje kakovosti posameznih predavanj oz. predavateljev in usposabljanja pod oznako U5-5.

V okviru usposabljanja LIFE IP CARE4CLIMATE je posebna pozornost namenjena večji prepoznavnosti usposobljenih strokovnjakov na področju celovite energetske prenove in možnosti integracije novih znanj, veščin in kompetenc v javne in druge razpise, programe finančnih inštrumentov za kakovostno prenovo stavb ter nenazadnje tudi večje zaupanje širše javnosti v usposobljene strokovnjake in verodostojnost njihovih nasvetov in informacij.
Po zaključku usposabljanja je predvideno individualno preverjanje znanja preko spletne učilnice. Udeleženci bodo prejeli dokazilo o uspešno zaključenem usposabljanju, ki ga lahko vključijo v svoj portfelj znanj in veščin pridobljenih v neformalnem izobraževanju.

Pooblaščeni in nadzorni inženirji za udeležbo na usposabljanju pridobijo 5 kreditnih točk iz izbirnih vsebin skladno s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev.

Pooblaščeni arhitekti, krajinski arhitekti in prostorski načrtovalci ZAPS za udeležbo pridobijo 3 KT za prvi dan, in po 2 KT za vsak naslednji dan - sklop C (Tehnologija, materiali in tehnika) v skladu s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih arhitektov, krajinskih arhitektov in prostorskih načrtovalcev.

Vljudno vabljeni.

 
 
 

Koledar novic

 
april 2024
P T S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.