Fotonapetostne naprave in Znak kakovosti v graditeljstvu

Fotonapetostne naprave  in Znak kakovosti v graditeljstvu

20. februar 2024

DELAVNICA

Fotonapetostne naprave in Znak kakovosti v graditeljstvu

Vabljeni na delavnico, ki bo potekal v okviru sejma Dom 2024 v sredo, 6. marca 2024, med 10:15 in 12:15 uro v dvorani FORUM v 1. nadstropju na Gospodarskem razstavišču na Dunajski cesti 18 v Ljubljani. 

Na delavnico vabljeni predstavniki odločevalcev, investitorji javnega in zasebnega sektorja, finančne inštitucije, energetski svetovalci in energetske agencije, strokovnjaki in raziskovalci, ponudniki in izvajalci postavitve fotonapetostnih (FN) naprav.

Dogodek je brezplačen, zaradi organizacije dogodka prosimo za prijave na tej povezavi.

Na delavnici bodo vabljenim deležnikom predstavljeni cilji projekta LIFE IP CARE4CLIMATE v okviru akcije C4.1/IV, kjer poteka razvoj nadgradnje nacionalnega okoljskega certifikata Znak kakovosti v graditeljstvu ali na kratko znak ZKG v podporo čim hitrejšemu razogljičenju stavbnega fonda v našem okolju. Orisani bodo uveljavljeni znaki za okolje ter podane vzporednice z nacionalnim znakom ZKG. V nadaljevanju bo z vabljenimi predstavniki potekala izmenjava mnenj, izkušenj, ovir, potreb in izzivov ter pridobljeno stališče odločevalcev in stroke, ki bo podlaga za odločitev za oblikovanja meril na nacionalni ravni v okviru nadgradnje znaka ZKG za storitev vgradnje samooskrbne fotonapetostne naprave.

Program dogodka, sreda, 6. marec 2024, med 10:15 in 12:15 v dvorani FORUM:

Organizator si pridružuje pravico do spremembe programa.

Eden izmed ciljev zelenega prehoda je postopno razogljičenje stavbnega fonda. Ključno pri razogljičenju stavb je opuščanje fosilnih goriv, pri čemer imajo pomembno vlogo naprave za proizvodnjo energije iz obnovljivih virov (OVE) in učinkoviti postopki, s katerimi bodo tehnologije OVE našle pot do uporabnikov. Država je že sprejela sveženj ukrepov za pospešitev solarizacije stavb. Sprejeta je ustrezna zakonodaja, vzpostavljena kontaktna točka OVE, predvideni viri financiranja in vzpostavljeno usposabljanje izvajalcev (monterjev).

Nepogrešljiv člen pri nakupu blaga in storitev je zagotavljanje kakovosti, kamor prištevamo tudi znake za okolje, ki so v razvitem svetu sinonim za višjo in preverjeno kakovost blaga in storitev ter zato vpeti v javne in druge razpise, mehanizme financiranja, davčne olajšave in zavarovanja. Zagotavljanje kakovosti je zasnovano na okoljskih in drugih vidikih trajnostne gradnje ob upoštevanju krožnosti v celotni življenjski dobi proizvoda, naprave ali stavbe.

Prijavljeni udeleženci prejmejo brezplačno vstopnico za ogled sejma Dom 2024.

Vljudno vabljeni. 

 
 
 

Koledar novic

 
april 2024
P T S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.