Strokovna delavnica: Kontrola kakovosti - Pogoj za dobro izvedena gradbena dela

STROKOVNA DELAVNICA

KONTROLA KAKOVOSTI - POGOJ ZA DOBRO IZVEDENA GRADBENA DELA

POMLADNI SEJEM v Gornji Radgoni

četrtek, 26. marec 2015, od 11.00 do 12.45 v dvorani 2

 

Izvajalci gradbenih del se prevečkrat srečujejo z nekakovostno pripravljeno dokumentacijo, javnim razpisom in pogoji dela pri gradnji in prenovi prometne in komunalne infrastrukture.

Ob še tako zavzetem delu, dolgoletnih izkušnjah in visoki strokovnosti, se srečujejo z zahtevnimi izzivi, ki izhajajo iz geomehanskih presenečenj, projektnih pomanjkljivosti, neustreznih lastnosti materialov in tudi napak ob izvedbi.

Geomehanski ukrepi so pri gradnji prometne in komunalne infrastrukture večkrat prezrti. Kakšni posegi so možni brez bistvenih negativnih posledic v času gradnje in v času uporabe pa nam narekujejo naravne danosti. Predstavljeno bo, zakaj je pomemben geomehanski nadzor v vseh fazah gradnje, kakšna naj bo spremljava ter katere ukrepe je pametno izvesti v času gradnje.

V nadaljevanju bodo predstavljeni vloga in namen kontrole kakovosti pri izvedbi gradbenih del (geomehaničnih, zemeljskih, betonerskih in asfalterskih) ter primeren obseg njenega izvajanja. Poseben poudarek bo posvečen preprečevanju vzrokov za morebitni nastanek predčasnih poškodb, vlogi kontrole kakovosti v fazi projekta in izbire ustreznih lastnosti materialov ter postopkov s čimer je  pogosto možno, ob zagotavljanju enake kakovosti, delno tudi znižati stroške same izvedbe del.

Velikokrat so izvajalci gradbenih del ob svojem delu izpostavljeni tudi neupravičenim zahtevkom v pogosto neprimerno dolgi garancijski dobi. Z vzpostavitvijo kontrole kakovosti in sprotnega preverjanja kakovosti vhodnih materialov in izvedenih del se lahko izvajalci izognejo mnogoterim pastem, ki se pojavijo pri izvedbi projekta. Zaradi perečega utečenega stanja bo govora tudi o garancijski dobi, dokazovanju ustreznosti izvedbe in reševanju problematike morebitnih neskladnih del. 

Delavnica je brezplačna.

Ob 10.00 uri vabljeni na slavnostno otvoritev Pomladnega sejma (minister za gospodarski razvoj in tehnologijo ter ministrica za okolje in prostor) in podelitev okoljskega priznanja Znak kakovosti v graditeljstvu ter ob 13.00 uri na rez sejemske vinske trte pred Vinskim hramom.

Več o Pomladnem sejmu in strokovnem programu si preberete na www.pomurski-sejem.si ali www.gi-zrmk.si.

Prijava je možna do vključno 24. marca 2015 preko spodnje prijavnice.

Več informacij: Janko Rozman, OZS, tel: 01 / 58 30 540, e-pošta: janko.rozman@ozs.si  in Neva Jejčič, GI ZRMK, tel.: 01/ 280 8 307, fax: 01/280 84 51, e-pošta: neva@gi-zrmk.si.

Vljudno vabljeni.

Gradbeni inštitut ZRMK                                                                     Obrtno podjetniška zbornica Slovenije

Simon Žiberna,                                                                                      Zoran Simčič,

Vodja centra za prometnice in infrastrukturo                                   Predsednik sekcije gradbincev


OKVIRNI PROGRAM

DELAVNICA KONTROLA KAKOVOSTI – POGOJ ZA DOBRO IZVEDENA GRADBENA DELA                                                                                     

Pomladni sejem

Pomurski sejem v Gornji Radgoni

četrtek, 26. marec 2015, ob 11.00 uri, dvorana 2

Ura Predavanje Predavatelj
 11:00 - 11:05  Pozdravni nagovor  Janko Rozman, OZS
 11:05 - 11:25  Geomehanska spremljava   Dušanka Brožič, GI ZRMK
 11:25 - 11:45  Zemljine   Simon Žiberna, GI ZRMK
 11:45 - 12:05  Beton   Klavdija Tajnikar, GI ZRMK
 12:05 - 12:25  Asfalt   Dr. Primož Pavšič, GI ZRMK
 12:25 - 12:45  Razprava in zaključek  
 13:00  Vinski hram – rez sejemske vinske trte 

Delavnica je brezplačna.

Informacije in prijave: Janko Rozman, OZS, tel: 01 / 58 30 540, e-pošta: janko.rozman@ozs.si in Neva Jejčič, GI ZRMK, tel.: 01/ 280 8 307, fax: 01/280 84 51, e-pošta: neva@gi-zrmk.si.

Prijava je možna do vključno 24. marca 2015 preko spodnje prijavnice.

 
 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.