Novice

 
Razvrsti po:
 
 • Podeljena okoljska certifikata Znak kakovosti v graditeljstvu

  07. marec 2024

  V okviru večernega sprejema na sejmu DOM sta bili podeljeni dve okoljski priznanji Znak kakovosti v graditeljstvu. Prejemnika znaka ZKG sta »Vgradnja zunanjega stavbnega pohištva »MIK« z integriranim prezračevalnim sistemom »MIKrovent« podjetja MIK iz Vojnika pri Celju. Priznanje je prevzel generalni direktor, g. Franci Pliberšek. Drugi prejemnik znaka ZKG je »Izvedba konstrukcijskih ojačitev in sanacija vlage na stavbah kulturne dediščine«, ki ga je prevzel Luka Novak, operativni vodja v podjetju GRAS.
  Več
   
 • FOTONAPETOSTNE NAPRAVE NA STAVBAH KULTURNE DEDIŠČINE - priložnosti in tveganja

  22. februar 2024

  V okviru sejma DOM bo v petek, 8. marca 2024, med 10:30 in 13:15 potekal strokovni posvet o fotonapetostnih napravah na stavbah kulturne dediščine s priložnostmi in tveganji, ki se ob tem zastavljajo. Vljudno vabljeni.
  Več
   
 • Kaj moramo pri nas spremeniti, da bi spodbudili trajnostno gradnjo?

  22. februar 2024

  V četrtek, 7. marca 2024, bo med 10:15 in 12:30 v okviru sejma DOM v dvorani FORUM na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekala okrogla miza, na kateri želimo osvetliti trenutno stanje na področju graditve trajnostnih stavb, evidentirati ovire in razpravljati o spodbudnejšem okolju za trajnostno gradnjo pri nas. Govora bo tudi o vlogi pilotnih projektov trajnostne gradnje, o širitvi primerov dobrih praks na tem področju kot tudi o morebitnih potrebnih spodbudah in zakonodajni podpori. Vljudno vabljeni.
  Več
   
 • Fotonapetostne naprave in Znak kakovosti v graditeljstvu

  20. februar 2024

  Fotonapetostne naprave in Znak kakovosti v graditeljstvu je naslov delavnice, ki bo potekala v sredo, 6. marca 2024, med med 10:15 in 12:15 uro v dvorani FORUM v 1. nadstropju na Gospodarskem razstavišču na Dunajski cesti 18 v Ljubljani. Vljudno vabljeni.
  Več
   
 • Naprave za proizvodnjo električne energije iz obnovljivih virov (U5-5)

  16. februar 2024

  Usposabljanje je namenjeno projektantom, javnim in zasebnim investitorjem in ostalim strokovnjakom, ki se ukvarjajo posredno ali neposredno s prenovo stavb in napravami za proizvodnjo električne energije iz obnovljivih virov. Usposabljanje traja 21 šolskih ur in bo potekalo v sredo, 6. marca, med 9.00 in 13.45 v živo v dvorani Urška 1 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, v torek, 12. marca 2024, med 9:00 in 14:50, v e-obliki oz. preko ZOOM-a, v petek, 15. marca 2024, med 10:00 in 13:15 v živo na Gospodarski zbornici Slovenije s terenskim ogledom in sredo, 20. marca 2024, med 10:00 in 15:00 uro v e-obliki oz. preko ZOOM-a. Usposabljanje poteka v okviru integralnega projekta LIFE IP CARE4CLIMATE v koordinaciji Ministrstva za okolje, podnebje in energijo (MOPE) in je za vse udeležence brezplačno.
  Več
   
 • POVABILO NA SEJEM DOM

  14. februar 2024

  Vabljeni na strokovne dogodke na sejem DOM, ki bo potekal od srede, 6. marca, do nedelje, 10. marca 2024, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Rdeča nit letošnjih strokovnih dogodkov, ki jih je oblikoval GI ZRMK, je gradnja in prenova stavb ter viri energije za njihovo delovanje.
  Več
   
 • IZPLAČILO LETRNE NAGRADE ZA LETO 2023

  22. december 2023

  Izplačilo letne nagrade zaposlenim na podlagi uspešnosti poslovanja v letu 2023
  Več
   
 • Okrogla miza - Poplave in pomoč EU ter intervju z geologinjo Katarino Žibret

  30. november 2023

  Črna je eno izmed bolj prizadetih območji pri nas po strahoviti vodni ujmi v začetku letošnjega avgusta. V Kulturnem domu Črna na Koroškem je v sredo, 29. novembra 2023, potekala okrogla miza z naslovom "Poplave in pomoč EU", na kateri je sodelovala tudi magistrica Katarina Žibret, geologinja, iz GI ZRMK, ki deluje v Tehnični pisarni za obnovo. Preberete si lahko tudi intervju z geologinjo, ki je vpeta v sanacije plazov na prizadetih območjih.
  Več
   
 • Sanacija stavbe po poplavi

  30. oktober 2023

  Članek z naslovom "Sanacija stavbe po poplavi" je oblikoval mag. Miha Tomšič iz GI ZRMK kot pomoč lastnikom poplavljenih stavb pri sanaciji za spletno platformo "Pozitivnaenergija".
  Več
   
 • Spremljevalni dogodek: Posebnosti prenove stavbe kulturne dediščine – primer iz prakse

  28. oktober 2023

  Vabljeni na spremljevalni dogodek z naslovom "Posebnosti prenove stavbe kulturne dediščine – primer iz prakse", ki bo potekal v petek, 10. novembra 2023, med 10:30 in 13:30 v dvorani FORUM v 1. nadstropju ob sejmu Ambient-Dom plus na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani na Dunajski cesti 18 ter terenskem ogledu večstanovanjske stavbe za Bežigradom v Ljubljani. Vljudno vabljeni vsi, ki ste sodelovali pri uspešnih izvedbah prenove stavb oziroma tovrstne projekte načrtujete. Posebej k udeležbi in izmenjavi izkušenj pri prenovi stavb vabimo slušatelje usposabljanj za celovito prenovo stavb v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE.
  Več
   
 
Prvi12345ZadnjiVsi
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.