Novice

 
Razvrsti po:
 
 • Povabilo na strokovni posvet: SMO V SLOVENIJI PRIPRAVLJENI NA POTRES?

  03. april 2023

  Vabljeni na strokovni posvet z naslovom "SMO V SLOVENIJI PRIPRAVLJENI NA POTRES? s podnaslovom "Krepitev potresne odpornosti objektov", ki bo potekal v petek, 12. maja 2023, med 8.30 in 14. uro v dvorani A v 1. nadstropju na Gospodarski zbornici Slovenije na Dimičevi ulici 13 v Ljubljani. Organizatorji dogodka so Slovensko društvo za potresno inženirstvo, Gradbeni inštitut ZRMK in Inženirska zbornica Slovenije. Vljudno vabljeni.
  Več
   
 • NA SEJMU DOM PODELJENA OKOLJSKA CERTIFIKATA

  22. marec 2023

  Na sejmu DOM sta bila v okviru večernega sprejema slavnostno podeljena okoljska certifikata Znak kakovosti v graditeljstvu za sodobno vgradnjo zunanjega stavbnega pohištva in razvojno tehnološki dosežek. Certifikata sta slavnostno podelila mag. Uroš Vajgl, državni sekretar na Ministrstvu za okolje, podnebje in energijo in dr. Marjana Šijanec Zavrl iz Gradbenega inštituta ZRMK, predstavnica izvajalca certifikacijske sheme.
  Več
   
 • SPREMLJEVALNI PROGRAM GI ZRMK NA SEJMU DOM

  09. marec 2023

  SPREMLJEVALNI PROGRAM GI ZRMK NA SEJMU DOM: Trajnostna gradnja stavb postaja v našem okolju že skoraj standard. Še pred skoraj desetletjem je bila gradnja t.i. pasivne stavbe zadnji hit, ki so si jo lahko privoščili le posamezniki. Danes je gradnja skoraj ničenergijske stavbe zakonska obveza, torej uveljavljen standard gradnje, ki ima višje zahteve kot pasivna gradnja hiše. Na obzorju pa se že zarisujejo zametki skoraj ničemisijskih stavb, to so hiše, ki jih bomo gradili v bodoče.
  Več
   
 • SLO kazalniki trajnostne gradnje - vabilo na delavnico na sejem MEGRA

  09. marec 2023

  POVABILO na delavnico o SLO kazalniki trajnostne gradnje po EU Level(s) - podpora pri odločanju o trajnostni prenovi in gradnji stavb, ki bo potekala v okviru sejma MEGRA v Gornji Radgoni v petek, 10. marca 2023 me 10. in n 12:00 v živo v dvorani 2 in v e-obliki.
  Več
   
 • NA SEJMU MEGRA PODELJENA OKOLJSKA CERTIFIKATA ZNAK KAKOVOSTI V GRADITELJSTVU

  08. marec 2023

  V okviru otvoritve 32. mednarodnega sejma MEGRA v Gornji Radgoni je tradicionalno potekala slavnostna podelitev okoljskega certifikata Znak kakovosti v graditeljstvu za razvojne dosežke zelenih tehnologij. Znak za okolje sta podelili Ministrica za infrastrukturo, mag. Alenke Bratušek, in predstavnica izvajalca sheme ZKG - GI ZRMK, izr. prof. dr. Marjana Šijanec Zavrl, nagrajencema je čestital tudi predsednik uprave Pomurskega sejma, g. Janez Erjavec.
  Več
   
 • Znak kakovosti v graditeljstvu za razogljičenje stavb

  22. februar 2023

  VABILO na delavnico z naslovom "Znak kakovosti v graditeljstvu za razogljičenje stavb, ki bo potekala v sredo, 8. marca 2023, med 10:00 in 11:40 v dvorani 2 v okviru sejma MEGRA na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni. Na dogodek vabljeni proizvajalci, dobavitelji in izvajalci blaga in storitev, javni in zasebni investitorji in finančne ustanove, projektanti in drugi deležniki, vpeti v proces gradnje in prenove.
  Več
   
 • Javni razpis št. 1 / 2023 za prijavo za primerjalno vrednotenje in podelitev znaka za okolje ZKG

  15. februar 2023

  Gradbeni inštitut ZRMK objavlja Javni razpis št. 1 / 2023 za prijavo za primerjalno vrednotenje oz. ocenjevanje in podelitev okoljskega certifikata ZNAK KAKOVOSTI V GRADITELJSTVU 2023 in zelenega certifikata Znak kakovosti v graditeljstvu - LIFE IP CARE4CLIMATE.
  Več
   
 • Gradimo trajnostno – v prihodnje le ničemisijske stavbe

  01. februar 2023

  Povabilo na strokovne dogodke na mednarodni sejem MEGRA 2023, ki jih že vrsto let GI ZRMK sooblikuje v okviru obsejemskega strokovnega programa sejma, ki bo letos potekal med 8. in 11. marcem 2023 v Gornji Radgoni na Pomurskem sejmu. Letošnja rdeča nit poteka pod sloganom »Gradimo trajnostno – v prihodnje le ničemisijske stavbe«
  Več
   
 • Energijsko učinkovito zunanje stavbno pohištvo in njegova vgradnja s poudarkom na okoljskih vidikih (U3-2)

  10. januar 2023

  Povabilo na usposabljanje z naslovom "Energijsko učinkovito zunanje stavbno pohištvo in njegova vgradnja s poudarkom na okoljskih vidikih (U3-2, ki bo potekalo v torek, 24. januarja, od 8.30 do 15.00, in četrtek, 26. januarja, od 8.30 do 15.00 v e-obliki ter v torek, 31. januarja, od 9.00 do 14.30 hibridno (v živo in e-obliki). Usposabljanje poteka v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE in je namenjeno predvsem proizvajalcem in ponudnikom stavbnega pohištva in strokovnjakom s tega področja ter javnim skladom in javnim investitorjem, ki so ključni spodbujevalci nakupa in vgradnje do okolja prijaznejših proizvodov.
  Več
   
 • Energijski kazalniki in izzivi nove generacije energetskih izkaznic - U6

  30. november 2022

  Vabljeni na usposabljanje z naslovom "Energijski kazalniki in izzivi nove generacije energetskih izkaznic", ki poteka v okviru U6 - Širša, energijska in protipotresna prenova stavb (U6-3 in U6-4). Usposabljanje je namenjeno izdelovalcem energetskih izkaznic, energetskim svetovalcem, energetskim preglednikom, energetskim menedžerjem, pospeševalcem energetskih prenov, projektantom, pa tudi investitorjem, skladom, finančnim ustanovam in ostali zainteresirani strokovni javnosti.
  Več
   
 
Prvi12345ZadnjiVsi
 
 

Koledar novic

 
november 2023
P T S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.