LIFE IP CARE4CLIMATE - trajnostna gradnja in prenova stavb

LIFE IP CARE4CLIMATE - trajnostna gradnja in prenova stavb

LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007) je integralni projekt v koordinaciji Ministrstva za okolje, podnebje in energijo, ki je sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta. Več informacij o projektu je dostopnih na tej povezavi.

Gradbeni inštitut ZRMK je zadolžen za tri akcije:

  • V akciji C2.2 je predviden niz usposabljanj za ključne deležnike v procesu prenove stavbnega fonda kot gradniku postopnega prehoda v brezogljično družbo. Več na spletni strani.
  • Razvoj nadgradnje nacionalnega okoljskega certifikata Znak kakovosti v graditeljstvu ali na kratko znak ZKG v podporo čim hitrejšemu razogljičenju stavbnega fonda v našem okolju poteka v akciji C4.1/IV. Zainteresirani si lahko več preberejo TUKAJ.
  • V zadnji akciji C4.4 pa poteka razvoj slovenskih kazalnikov trajnostne gradnje po EU okviru Level(s) - več informacij je na voljo na spletni platformi
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.