RAZVOJ IN DISEMINACIJA POSTOPKOV ZA PROJEKTIRANJE INOVATIVNEGA NAČINA POTRESNEGA UTRJEVANJA OBSTOJEČIH ZIDANIH STAVB

RAZVOJ IN DISEMINACIJA POSTOPKOV ZA PROJEKTIRANJE INOVATIVNEGA NAČINA POTRESNEGA UTRJEVANJA OBSTOJEČIH ZIDANIH STAVB

Interreg Italia - Slovenia

PRO-SIS: RAZVOJ IN DISEMINACIJA POSTOPKOV ZA PROJEKTIRANJE INOVATIVNEGA NAČINA OMEJENEGA POTRESNEGA UTRJEVANJA OBSTOJEČIH ZIDANIH STAVB 

V okviru projekta PRO-SIS, sofinanciranega iz programa Interreg Italia-Slovenia, bodo rezultati projekta CONSTRAIN nadgrajeni z razvojem analitičnih modelov in numeričnih algoritmov, katerega končni produkt bo razvoj metodologije, ki bo osnova za oblikovanje usmeritev načrtovanja omejitvenih utrditvenih ukrepov na zunanjih ali notranjih zidovih, s čimer bi znatno zmanjšali potresno ranljivost zidanih stavb. S tovrstnimi posegi uporabniki stavb nemoteno uporabljajo stavbo, torej ni potrebe po premikanju ljudi in stvari znotraj stavb, kar pomeni znatne ekonomske prihranke, predvsem pa večje ugodje za ljudi.

V projektni skupini sodeluje šest partnerjev, od tega trije iz Slovenije -  Univerza v Ljubljani, Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo ter Gradbeni Institut ZRMK in Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije.

Več na spletni strani.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.