Novice

 
Razvrsti po:
 
 • POVABILO NA SEJEM DOM V LJUBLJANO od 13. do 18. marca 2018

  09. marec 2018

  Vse, ki gradite ali prenavljate, vas zanima kaj nam prinaša nova gradbeno prostorska zakonodaja, gradnja ali prenova v skoraj nič-energijskem standardu, kakšni so kriteriji za trajnostno gradnjo in vse o zeleni energiji vas vabimo na razstavno svetovalni kotiček GI ZRMK v Preddverje dvorane Kupola - levo in v dvorano Povodni mož, št. 5
  Več
   
 • POVABILO na strokovni posvet O KRITERIJIH ZA TRAJNOSTNO GRADNJO

  26. februar 2018

  STROKOVNI POSVET O KRITERIJIH ZA TRAJNOSTNO GRADNJO bo potekal v petek, 16. marca 2018, od 10.00 do 14.30 v dvorani na Galeriji na 57. mednarodnem sejmu DOM na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani na Dunajski cesti 18. Vabljeni javni in zasebni investitorji, projektanti, proizvajalci gradbenih materialov, tehnologij in sistemov, raziskovalci ter strokovnjaki, ki jih zanima področje trajnostne gradnje. Udeležba na posvetu je brezplačna.
  Več
   
 • POVABILO na strokovni posvet - Lokalne politike za zeleno energijo

  20. februar 2018

  V sredo, 14. marca 2018, bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani v dvorani FORUM v okviru sejma DOM 2018 med 9. in 12. uro potekal strokovni posvet o LOKALNIH POLITIKAH ZA ZELENO ENERGIJO. Na posvet so vabljeni predstavniki občin, lokalne energetske agencije, energetski menedžerji, upravljavci stavb in druga zainteresirana strokovna javnost. Vsi udeleženci bodo imeli priložnost sodelovati v razpravi. Udeležba na posvetu je brezplačna.
  Več
   
 • EKOutrinki - PRENOVA STAVB KULTURNE DEDIŠČINE

  12. januar 2018

  CELOVITA PRENOVA STAVB KULTURNE DEDIŠČINE je poseben izziv za strokovnjake in tudi investitorje / stanovalce. V tokratni TV oddaji EKOutrinki je bilo govora o celovitosti prenov stavb s statusom kulturnega spomenika. Pri snovanju oddaje sta sodelovala tudi strokovnjaka iz GI ZRMK, mag. Miha Tomšič glede energetske prenove in dr. Blaž Dolinšek glede statičnih in protipotresnih ukrepih.
  Več
   
 • EKOutrinki - OGREVALNI SISTEMI

  04. januar 2018

  OKOLJSKA PROBLEMATIKA je ena izmed dejavnosti GI ZRMK, saj kot sodobni inštitut sledimo najnovejšim usmeritvam v stroki. EKOutrinki je izobraževalna in informativna TV oddaja z okoljsko tematiko, ki nepretrgoma poteka že več kot sedem let. V tokratni oddaji o OGREVALNIH SISTEMIH V STAVBAH smo pri snovanju oddaje sodelovali tudi sodelavci GI ZRMK, izr. prof. dr. Henrik Gjerkeš, strokovnjak s področja trajnostne oskrbe z energijo.
  Več
   
 • 16. kolokvij: ASFALTI, BITUMNI, VOZIŠČA

  27. november 2017

  »Pregled in primerjava ključnih zahtev slovenske regulative za projektiranje in gradnjo voziščnih konstrukcij s tujimi« je naslov strokovnega prispevka, ki sta ga pripravila Gradbeni inštitut ZRMK in DRI upravljanje investicij. Prispevek bo predstavljen na mednarodnem srečanju o gradnji in vzdrževanju vozišč v Sloveniji v okviru 16. kolokvija o asfaltih, bitumnih in voziščih, ki bo potekal 30. novembra in 1. decembra 2017 na Bledu v organizaciji Združenja asfalterjev Slovenije.
  Več
   
 • BREZPLAČNO USPOSABLJANJE UPRAVNIKOV VEČSTANOVANJSKIH STAVB

  14. november 2017

  CELOVITA ENERGETSKA PRENOVA VEČSTANOVANJSKIH STAVB - že šesto dvodnevno usposabljanje za upravnike večstanovanjskih stavb organiziramo 30. novembra in 1. decembra 2017 v dvorani C na Gospodarski zbornici Slovenije na Dimičevi ulici 13 v Ljubljani. Dogodek bo tudi tokrat izveden ob finančni podpori Eko sklada, Slovenskega okoljskega javnega sklada in sponzorjev.
  Več
   
 • TRAJNOSTNA GRADNJA IN PRENOVA

  29. oktober 2017

  POVABILO NA SEJEM DOM plus na Gospodarsko razstavišče v Ljubljano od 8. do 12. novembra 2017. Gradbeni inštitut vabi vse ki gradite ali prenavljate, da nas obiščete na razstavno svetovalnem prostoru v Stebrni dvorani, kjer bodo na voljo brezplačni in neodvisni nasveti in informacije o trajnostni gradnji, prenovi, ogrevanju in prezračevanju, skoraj nič-energijski gradnji ali prenovi ter možnostih financiranja naložb. Na voljo bodo brezplačni nasveti arhitektov, krajinskih arhitektov, finančnikov, gradbenih fizikov in ostalih strokovnjakov.
  Več
   
 • DRUGA STRATEŠKA KONFERENCA ZA TRAJNOSTNO GRADBENIŠTVO

  17. oktober 2017

  Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala pri Gospodarski zbornici Slovenije bo ob pomoči pokroviteljev, tudi Gradbenega inštituta ZRMK, organizirala letos že Drugo strateško konferenco za trajnostno gradbeništvo. Dogodek se bo odvijal v torek, 24. oktobra 2017, od 9.00 do 13.30 ure v dvorani A v I. nadstropju na Gospodarski zbornici Slovenije na Dimičevi ulici 13 v Ljubljani.
  Več
   
 • TEKMA MED ELEKTRIČNIM IN HIBRIDNIM VOZILOM

  14. oktober 2017

  7. EKO RELI je potekal 14. oktobra v okviru EKOmeeta iz Ljubljane po dolini reke Krke s postankom v Žužemberku do Novega mesta in preko Litije do Ljubljane.
  Več
   
 
Prvi56789ZadnjiVsi
 
 

Koledar novic

 
januar 2022
P T S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.