Trajnostna gradnja in zeleno (javno) naročanje

Trajnostna gradnja in zeleno (javno) naročanje
 
Razvrsti po:
 
 • Smernica IZS Priloga-07-Pasivni ukrepi za trajnostno poletno ugodje namesto hlajenja stavbe

  Tradicionalni pristop načrtovanja stavbe ne spodbuja dovolj povezovanja arhitekturne zasnove, senčenja stavbe in primernega načina uporabe s samim načrtovanjem naprav za hlajenje. Sisteme za hlajenje stavbe pogosto načrtujemo nekritično, ne da bi pred tem izkoristili vse možnosti za naravno, pasivno hlajenje objekta. Večinoma se investitorji odločajo za investicijsko najcenejše sisteme, namesto da bi presodili izbiro na osnovi stroškov sistema hlajenja v celem življenjskem krogu stavbe (LCC).
  Več
   
 • Smernica IZS Priloga-08-Vodnik za javno naročanje-Izbira svetovalnih storitev in projektantov

  Da bi lahko zgradili stavbe, ki pritegnejo pozornost s svojo arhitekturno podobo, uporabnikom zagotavljajo odlično kakovost notranjega bivalnega okolja in omogočajo nizke obratovalne stroške, potrebujemo tudi načrtovalce s posebnimi znanji in sposobnostmi.
  Več
   
 • Smernica IZS Priloga-06-Kriteriji za trajnostno gradnjo in zeleno javno naročanje

  Za trajnostne stavbe velja, da v času načrtovanja, gradnje, obratovanja in odstranitve sledijo načelu skrbnega ravnanja z okoljem in ohranjanja naravnih virov ter da je njihova gradnja in uporaba ekonomična. Trajnostne stavbe morajo biti prijazne do uporabnika in njegovega zdravja, izpolnjevati pričakovanja glede funkcionalnosti in prispevati k ohranjanju družbenih in kulturnih vrednot.
  Več
   
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.